2024. április 24., szerda

Gyermekrajzokból naptár a könyvtárnapra

Adán rendezvénysorozattal ünnepelték meg a Szarvas Gábor Könyvtár napját

A Könyvtárnaptár című képzőművészeti pályázat díjkiosztó ünnepségével, a pályázatra beérkezett gyermekrajzokból összeállított kiállítással, valamint az Újvidéki Színház vendégszereplésével ünnepelték meg csütörtökön Adán a Szarvas Gábor Könyvtár napját. Morvai Nagybali Tamara könyvtáros elmondta, hogy a Szarvas Gábor Könyvtár napját hagyományosan november 17-én ünneplik.

A díjkiosztó ünnepség (Fotó: Csincsik Zsolt)

A díjkiosztó ünnepség (Fotó: Csincsik Zsolt)

– Már szinte hagyománynak számít az is, hogy erre a napra olvasás-népszerűsítő programokat szervezünk. A héten az intézményünk két alkalommal a fiatal kincskeresők kalandos terepe volt, könyvtárnapi kincsvadászatunkon bejártunk minden, az olvasók előtt eddig rejtett zegzugot, és a sikeres nyomkeresők számára a jutalom sem maradt el. Ebben az évben egy internetes pályázat keretében kértük meg olvasóinkat, mutassák meg, hogyan, milyen pózban szeretnek leginkább olvasni. Sok ötletes, kreatív fotó érkezett hozzánk, a kíváncsi könyvtárosok kisorsolták a három szerencsés olvasót, akiket könyvvel jutalmazunk meg. A nyerteseink: Berta Flóra, Bartuc Éva és Török Csilla. Az idén Könyvtárnaptár címmel képzőművészeti pályázatot hirdettünk a községbeli általános iskolások számára. Nagy örömünkre a pályázatra 167 alkotás érkezett Adáról, Moholról és Törökfaluból. A zsűri 12 alkotást választott ki, amelyből összeállítottuk a könyvtár 2017-es naptárát – közölte a könyvtáros.
A könyvtárnapi ünnepségen kihirdették a pályázat végeredményét. Csonka Áron igazgató adta át a díjakat, s a pályázaton részt vevő 138 gyerek mindegyike kapott apró ajándékot. A pályázat nyertesei (január–december): Petrics Réka, Rusák Anett, Apró Fruzsina Katalin, Pintér Bence, Nagy Léda, Tóth Leona, Kabók Luca, Csúri Lilla, Szenes Viktor, Simon Mia, Bognár Odett és Boja Márton. Különdíjjal jutalmazták Horvát Krisztinát, akinek munkája díszíti majd a könyvtár 2017-es könyvjelzőjét és zsebnaptárát.