2024. március 28., csütörtök
TENISZ

Nisikorival az elődöntőben

A címvédő Novak Đoković szombaton a japán Kej Nisikorival mérkőzik a londoni évzáró mestertorna elődöntőjében. Mivel a pénteki első meccsen a világelső skót Andy Murray magabiztos játékkal múlta felül Stan Wawrinkát, azzal nemcsak a csoport első helyét szerezte meg, hanem Nisikorinak is utat nyitott a négy legjobb közé. Az elődöntő másik meccsén Murray és a kanadai Miloš Raonić mérkőznek. A szombati két győztes vasárnap 19 órakor vívja meg a döntőt.

Đoković és Nisikori 13. meccse következik, s Novak 10:2-re vezet. A japán legutóbb a 2014-es US Open elődöntőjében nyert, Novak azóta nyolcszor, az idén pedig már ötször nyert. Murray 8:3-ra vezet Raonić ellen, a kanadai legutóbb 2014-ben Indian Wellsben nyert. Ez lesz az idei 6. mérkőzésük, Murray például a wimbledoni döntőben is jobbnak bizonyult, két hete Párizsban pedig a kanadai az elődöntőt sérülésre hivatkozva adta fel.

A Nisikori és Ćilić közötti utolsó csoportmérkőzés a továbbjutásról tehát már nem döntött, a ranglistapontokért, a pénzdíjért és Nisikori esetében a ranglista 3. helyéért játszottak.

A kis tornákon egyedül Gálfi Dalma vészelte át az elmúlt játéknapot. A 18 éves magyar könnyűszerrel nyert a japán Makoto Ninomija ellen, és ma a toyotai 50 ezres ITF-torna elődöntőjében a három hónappal idősebb és valamivel magasabban rangsorolt fehérorosz Arina Szabalenkával találkozik. Gálfi e héten már tíz helyet javított a ranglistán, s ha ma meglepetést okoz, további tíz pozíciót haladhat.

Nina Stojanović Sencsenben erős ellenállást tanúsított a kínai veterán Suaj Penggel szemben. A szerbiai a negyeddöntő meccsén hatszor elnyerte ellenfele adogatását, a sajátját csak ötször veszítette el, a több mint két és fél órás meccsen mégis vereséget szenvedett. A naprakész listán Nina 139., ami eddigi legjobbja. Kiesett Limoges-ban Ivana Jorović, és az ő esetében győzelmet nem is lehetett remélni Alizé Cornet ellen, de nagyobb ellenállást annál inkább.  

LONDON. – A mestertorna 3. fordulójában, Ivan Lendl csoport: Raonić–Thiem 7:6, 6:3. A csoport végeredménye: 1. Đoković, 2. Raonić, 3. Thiem, 4. Monfils. John McEnroe csoport: Murray–Wawrinka 6:4, 6:2.

LIMOGES. – A női torna 2. fordulójában: Cornet–Jorović 6:1, 6:3.

SENCSEN. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Peng–N. Stojanović 2:6, 6:4, 7:6.

TOYOTA. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Gálfi–Ninomija 6:3, 6:2.

ANTALYA. – A futures negyeddöntőjében: Baluda–Milojević 6:4, 7:6.

SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Franze–Békefi 1:6, 6:2, 6:4, Cadar–Szlavikovics 7:6, 6:2.