2024. április 24., szerda

A város decentralizációjáért

Megalakult a Mozgalom a Polgári Szabadkáért Egyesület

A városon belüli községek megalakításáért, az önkormányzat decentralizációjáért tesz lépéseket a Mozgalom a Polgári Szabadkáért frakciója, amely mintegy három héttel ezelőtt egyesületként jegyeztette be magát. Ljuben Hristov, a most megalakult egyesület titkára a tegnapi sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a javaslat, amelyet már át is adtak a városi képviselő-testületnek, célja az, hogy a számukra fontos projekteket az adott települések valósítsák meg, a problémákat ők maguk oldják meg. Szavai szerint ez nem kerülne több pénzbe Szabadkának, csupán az elosztáson kellene változtatni.

Újságírói kérdésre, miszerint miért nem került sor a nagyobb települések, Palics, Bajmok és Csantavér önállósodására abban az időszakban, amikor Maglai Jenő volt a polgármester, Hristov annyit mondott, a két és fél év alatt nagyon sok mindent elértek, nem lehetett mindent egyszerre megvalósítani.

Az egyesület titkára a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézményben előállt helyzet kapcsán azt mondta, a Mozgalom a Polgári Szabadkáért frakciója egy munkacsoportot állított fel, amely behatóan foglalkozott az óvodákban fennálló helyzettel, s az általuk elkészített beszámoló a napokban nyilvánosságra kerül. A Mozgalom a Polgári Szabadkáért Egyesület a székhelyén továbbra is várja a polgárokat, akikkel közösen szeretnék megoldani a mindennapokban felmerülő problémákat.