2024. április 23., kedd

Új ballon a Sétaerdei medencén

Biztonságosabb és költséghatékonyabb is

Új ballon került a Sétaerdei medencére, amelyet évente mintegy harmincezer szabadkai látogat. A nyári időszakban nyitott medencére október folyamán mindig felkerül a ballon, 1993 óta mindig ugyanaz. Az idén tízmillió dinárt költöttek egy vadonatúj ballon megvásárlására, amelynek köszönhetően a költségek sem lesznek olyan magasak, mint az előző években.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Nemcsak a sportolóknak, az úszóknak és a vízilabdázóknak jó hír ez, hanem azoknak is, akik rekreatívan úsznak, s napi szinten látogatják a Sétaerdei medencét. Az új ballon biztonságosabb is, nem csak költségtakarékos, hiszen kétrétegű membránja van, átereszti a fényt, de nem tud rajta megmaradni a hótakaró, mert abban a pillanatban, amikor ráesik, el is olvad – magyarázta Nemanja Simović, a Városi Tanács sporttal és ifjúságüggyel megbízott tagja.

A számítások szerint ötven százalékot is megtakaríthat a Stadion Közvállalat az új ballonnak köszönhetően, amelyre tíz év garanciát vállal a gyártó.

Tóth Róbert, a Stadion Közvállalat igazgatója hozzátette, a belépődíjak ára nem változik, már mától várják a polgárokat, akik remélhetőleg az új ballonnak köszönhetően többen érkeznek majd a téli időszakban is. A medence vizének hőmérséklete 26 Celsius-fok, a külső hőmérséklet pedig 27 Celsius-fok. A medence hétfőn 12 és 18, keddtől péntekig pedig 11 és 18 óra között tart nyitva. A belépődíj felnőtteknek 110, a gyermekeknek 50 dinárba kerül.