2024. március 29., péntek

Kezdő vállalkozókat képeznek Zentán

A központi téma a vállalkozási alapismeretek és az üzleti terv kidolgozása

Újabb kétnapos vállalkozásfejlesztési képzést szervezett a kezdő vállalkozók számára a Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség Zentán, ahol az ügynökség a vállalkozásfejlesztések támogatásával kapcsolatos tevékenységei keretében az idén már a harmadik hasonló tanfolyamát bonyolítja le azzal a céllal, hogy a potenciális vállalkozóknak olyan alapfokú ismereteket nyújtson, amelyek saját vállalkozás elindításához szükségesek.

Fotó: Máriás Endre

Fotó: Máriás Endre

– A mostani kétnapos képzés annak a palettának a részét képezi, amelyet a Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség kínál az érdeklődők számára. Az akkreditált regionális fejlesztési ügynökségek éves munkatervében többféle szolgáltatás is szerepel. Ezek között fontos szerep jut a különféle képzéseknek is, amelyeket tíz különböző témakörben lehet megvalósítani. A kezdő vállalkozóknak szóló kétnapos akkreditált képzés programja két részből tevődik össze: egyrészt magának a vállalkozásnak a mibenlétével foglalkozunk, illetve azon képességek, fejlesztések és ismeretek átadásával, amelyek szükségesek ahhoz, hogy valaki sikeres vállalkozóvá válhasson. Másrészt az üzleti terv világába kalauzoljuk el a résztvevőket, hiszen ha valaki vállalkozást indít, akkor a bankban várhatóan már az első találkozó során felmerül az üzleti terv szükségessége, akárcsak a különféle pályázatokon való részvétel esetében, éppen ezért az üzleti terv tartalmával és kidolgozásának lépéseivel is megismerkedünk. Tehát azokkal a dolgokkal, amelyekkel azok, akik nem folytattak közgazdasági tanulmányokat, korábban nem feltétlenül találkoztak – hangsúlyozta lapunknak nyilatkozva Balassa Endre, a képzés előadója, a Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség topolyai irodavezetője, majd hozzátette: – Úgy gondolom, hogy jelenleg igen sok olyan aktuális pályázat van, amely a kezdő vállalkozókat hivatott támogatni. Ezáltal az ilyen jellegű képzések is felértékelődtek, hiszen a megszerezhető korszerű tudásanyag rendkívül hasznos lehet, nemcsak a kezdő vállalkozók számára, hanem azoknak is, akik már több éve működtetik a vállalkozásukat, ugyanakkor a résztvevők a tapasztalatcsere révén is igen hasznos ismeretekre tehetnek szert, olyanokra, amelyeket a későbbiek során is hasznosítani tudnak majd.

A szerdán kezdődött és csütörtökön záruló képzés résztvevői számára a tanfolyamon való részvétel ingyenes, ugyanakkor minden résztvevő elismervényt kap, amely egyike azoknak a dokumentumoknak, amelyek szükségesek az illetékes szervek által kiírt önfoglalkoztatási pályázathoz, és előnyt jelentenek a vissza nem térítendő eszközökre történő pályázáskor is.