2024. április 25., csütörtök

Házi ápolás

Topolya önkormányzata a Szociális Központtal és a Caritasszal együttműködve szervezi meg a szolgáltatást

A fiatalok elvándorlása miatt az idős, segítségre szoruló háztartások számának jelentős megnövekedése Topolyán is tapasztalható. Farkas Ármin, a községi tanács szociális kérdésekkel megbízott tanácstagja ismertette, hogyan szeretnének enyhíteni a felmerült gondokon.

– Idős szülők, nagyszülők magukra maradnak otthonukban, gyakran kirekesztve minden társadalmi aktivitásokból, ezenkívül jellemző a szociális háló összeszűkűlése is. Ez azt jelenti, hogy egyre kevesebb emberrel vannak kapcsolatban a környezetükben. Ezeket a tényeket figyelembe véve Topolya önkormányzata a Szociális védelmi Központtal és a Caritasszal együttműködve új szociális szolgáltatást indított el, a házi ápolást. Azoknak a potenciális felhasználóknak, akik igénylik a szolgáltatást, a Caritas képzett házi kisegítői előre megbeszélt időpontokban eljárnak az otthonába, segítenek rendben tartani a ház azon részeit, ahol az idős személyek a mindennapjaikat töltik. Takarítanak, eljárnak a gyógyszertárba, segítenek a bevásárlásban, főzésben, mosásban, vasalásban, beszélgetőtársak. A szolgáltatás célja az, hogy megkönnyebbítse, szebbé tegye felhasználóink mindennapjait – foglalta össze a tanácsos, és hangsúlyozta, hogy a szolgáltatás teljesen ingyenes.

A részletekért keressék fel a szolgáltatás koordinátorát a 063/1875563-as telefonszámon, vagy forduljanak a Topolya Község Szociális Központjához.