2024. április 23., kedd

Az ötletek ereje

Eddig 40 start-up vállalkozást támogatott az újvidéki Üzleti Inkubátorház

Az újvidéki Üzleti Inkubátorház 2011 óta támogat fiatal vállalkozókat ötleteik megvalósításában. Ivan Đoković, a tartományi kormány alelnöke, valamint gazdasági és turisztikai titkár, Nebojša Vojnović tartományi regionális fejlesztési, együttműködési és helyi önkormányzati segédtitkár és Dejan Avdalović, a vajdasági fejlesztési szolgálat igazgatója tegnap ellátogatott az inkubátorházba. Az újvidéki Üzleti Inkubátorház egyik alapítója a tartományi kormány, amely Vajdaság-szerte támogatja az üzleti inkubáció, a kisvállalkozások indulásának és a piaci harcban való fennmaradásának e segítő eszközeit.

– A stabil anyagi támogatásnak köszönhetően huzamosabb időre tervezhetünk, ami legalább egy évet ölel fel. Ilyen szempontból a tartományi kormányra mint megbízható társra tekintünk. Újabb programok fejlesztésére is számíthatunk, amelyek lehetővé teszik számunkra a start-up vállalkozások gyorsabb fejlődését – tájékoztatta a sajtó képviselőit Đorđe Ćelić, az Üzleti Inkubátorház igazgatója.

Ćelić elmondása szerint idáig 40 start-up vállalkozást támogattak, amelyeknek több mint 160 munkatársuk van.

– Jelenleg 14 start-up vállalkozás kap helyet az üzleti inkubátorházban. Ezekben több mint 60 személyt foglalkoztatunk, és három cég érett ahhoz, hogy önállósuljon. Inkubátorházunk különlegessége, hogy három évig maradhatnak itt az újonnan alapított, induló vállalkozások.