2024. március 29., péntek

Orbán Viktor megvédte Rogán Antalt

Politikai blöfftámadásokkal nem foglalkozom, a kormányon belül csak a teljesítmény számít – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ahol több ellenzéki képviselő is a Rogán Antal miniszterről a közelmúltban megjelent cikkekről kérdezte.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Az LMP-s Szél Bernadett szerint a tárcavezető „kétszer hazudott a széles közvéleménynek”, egyrészt egy televíziós műsorban a letelepedési kötvényekről, másrészt a Kertész Balázs ügyvéddel való ismeretségéről.

Ugyanígy az MSZP-s Harangozó Tamás is arról beszélt, hogy Rogán Antal neve mára egyet jelent az urizálással, a folyamatos botrányokkal, korrupciógyanús ügyekkel, a hazudozással. „Meddig védi még ezt a fiút?” – kérdezte a miniszterelnöktől.

A jobbikos Szilágyi György úgy fogalmazta meg kérdését, hogy „Rogán Antal miért hazudhat folyamatosan büntetlenül”.

A kormányfő ezekre az azonnali kérdésekre úgy reagált, politikai blöffel, politikai bulvárral nem foglalkozik. Minden egyes támadás, amit a miniszter ellen indítottak, Rogán Antal pozícióját erősítette – tette hozzá, a tárcavezető ellen intézett vádakat nevetségesnek minősítve. Ezek – fogalmazott – tényeknek látszó dolgokkal alátámasztott hazugságok.

Orbán Viktor azt is mondta, az ellenzék valójában nem Rogán Antalt, hanem őt és kormányát támadja.

Harangozó Tamás kérdésére megjegyezte: ha csak egyetlen igaz szó lett volna abban, amit elmondott, akkor „önök már régen tettek volna büntetőfeljelentéseket, de azt persze nem merik vállalni”.

A jobbikos Szilágyi Györgynek válaszolva hozzátette: 26 éve parlamenti képviselő, és ha hitelt adott volna azoknak a támadásoknak, amelyek ellene irányultak, akkor már rég nem ülne az Országgyűlésben. „Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy amikor megindul egy kampány egy politikus ellen, akkor aztán tücsköt, bogarat, kígyót, békát mondanak róla” – fűzte hozzá.

„Nehogy azt higgye, hogy ezek a hírek bennünket megrendítenek, vagy akár csak el is gondolkodtatnak, ezek blöffök, politikai blöffök, így is tekintjük őket” – mondta, megjegyezve azt is: „politikusként politikust lehazugozni nem valami eredeti, szerintem nincs is sportértéke”.

Végül idézte Szilágyi György egy korábbi mondatát, amely szerint „időhúzás a népszavazás, amelyre leghamarabb ősszel kerülhet sor, inkább az alaptörvényt kellene hasonló tartalommal módosítani”. Megjegyezte, a jobbikos politikus később nem szavazta meg a bevándorlással kapcsolatos alkotmánymódosítást. „Ennyit a hazugságról” – zárta válaszát Orbán Viktor.