2024. március 28., csütörtök
A JÖVŐ SZOMBATON TEMERINBEN

25. Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedő

A jövő szombaton, november 19-én tartják meg Temerinben, a sportcsarnokban a 25. Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőt, közismert nevén a Tini fesztivált. Az eseménnyel kapcsolatosan tegnap sajtóértekezleten beszéltek az előkészületekről. Elhangzott, hogy a fellépőkkel való egész napos foglalkozáson igyekeztek kiküszöbölni a hangpróbán észlelt hibákat annak érdekében, hogy az énekesek minél sikeresebben szerepeljenek.

Varga Flórián, a Szirmai Károly MME elnöke, a rendezvény főszervezője hangsúlyozta, hogy a Tinihez hasonló táncdalénekes vetélkedő nincs Vajdaságban, sőt az anyaországban sem, így ez a rendezvény egyedülálló alkalom a magyar dalok és a szerbiai meg a világ slágerei magyar változatainak népszerűsítésére. A rendezvény főtámogatói az önkormányzat és a helyi vállalkozók, valamint a tartomány illetékes titkársága.

Kurczinák Kis Szilvia, Varga Flórián és László Judit (Góbor Béla felvétele)

Kurczinák Kis Szilvia, Varga Flórián és László Judit (Góbor Béla felvétele)

A fesztivál előkészítéséről, elsősorban az énekesek szempontjából Kurczinák Kis Szilvia zsűritag beszélt. Tőle megtudtuk, hogy a válogatást követően a döntőben tizenkilenc versenyző lép majd fel, tizenöten a tini és négyen az ifjúsági korcsoportban. Érdekességként említette, hogy a lányok vannak többségben, 17-en. Érkeznek fellépők Szabadkáról, Óbecséről, Kúláról, Nagybecskerekről, Udvarnokról, Topolyáról, Tornyosról, Moholról és Temerinből.

A fesztivált ezúttal is a két tavalyi győztes nyitja meg. A zsűri az idén négytagú – Erős Ervin, Gőz László, Jovan Adomov és Kurczinák Kiss Szilvia –, és a versenyzőket az idén is Aleksandar Dujin zenekara kíséri. A szünet után a gálaműsorban viszont nem szerepel sztárvendég, hanem a temerini Baksheesh Band szórakoztatja majd a közönséget.

Jelen volt a könnyűzenei pályán felfelé ívelő, és a fiatalok körében igen népszerű Baksheesh Band együttes frontembere, László Judit énekes is, a korábbi Tini vetélkedő győztese. Elmondta, hogy a héttagú együttesnek két vendégfúvósa is lesz, akikkel együtt igyekezni fognak lázba hozni a közönséget.

A fesztiválra jegyek elővételben 300 dináros áron válthatók a Szirmai Károly MME klubhelyiségében este hat órától, vagy a fesztivál napján a helyszínen. Jegyek telefonon is előjegyeztethetők mindennap 18 órától, a 021/843-411-es számon. A vidéki helyfoglalók a jegyeket a fesztivál kezdete előtt a sportcsarnok pénztáránál vehetik fel.