2024. április 20., szombat

Új rendőrök Adán és Zentán is

Szerdán Adán Dragin Zoran polgármester-helyettes és Búcsú Attila, a képviselő-testület elnöke fogadták az adai rendőrállomás hat új gyakornokát. A nagykikindai és az adai rendőri vezetők elmondták, hogy a közbiztonság növelése érdekében elengedhetetlen az utánpótlás folyamatos képzése.

A rendőrök zentai fogadásán (Gergely Árpád felvétele)

A rendőrök zentai fogadásán (Gergely Árpád felvétele)

Zentán kilenc új taggal bővült a rendőrség állománya, jövő év márciusától pedig még hatan érkeznek a Tisza-parti városba. A kamenicai alapfokú rendőrképzést elvégző rendőröket a városházán tegnap a zentai önkormányzat képviselői fogadták.

A község területén évekig problémát jelentett a rendőrség létszáma, s a mostani frissítéssel remélhetőleg el tudnak mozdulni a holtpontról – hangsúlyozta köszöntőjében Ceglédi Rudolf, a község polgármestere. Elmondta azt is, hogy a helyi rendőrséggel és az észak-bánáti rendőrhivatallal mindig nagyon jó volt az együttműködésük, aminek eredményeként a Homok lakótelepen egy új rendőrállomást is megnyitottak, amit viszont a káderhiány miatt nem tudtak folyamatosan működtetni. Az új rendőrök érkezésével viszont remélhetőleg ezt a gondot is képesek lesznek megoldani – jegyezte meg a községi elöljáró.

A fogadáson jelen volt Dragan Jović, az Észak-bánáti körzet rendőrhivatalának a vezetője is, aki elmondta, hogy Szerbia Belügyminisztériuma november elsejei dátummal 230 új rendőrt vett föl az állományába, akik közül negyven újonc érkezett a nagykikindai rendőrhivatal által felügyelt területre, tavasszal pedig még húsz rendőrt vezényelnek ebbe a régióba. Jović az újoncokkal kapcsolatban megemlítette azt is, hogy egy nagyon sikeres generációt képviselnek, a képzést a legjobbak között végezték el. A fiatal rendőrök kezdetben gyakornokként, idősebb kollégáik kíséretében teljesítenek szolgálatot, s igyekeznek megismerkedni a lakossággal és a környezettel. Egyben megkérte a polgármestert, hogy az előző évekhez hasonlóan számukra is szervezzenek magyar nyelvi képzést.