2024. április 24., szerda

Rossz idők járnak a fűtermesztőkre

Belgrádban négy gyanúsított került rendőrkézre, a szerb–koszovói adminisztrációs vonal környékén pedig egy személy

Az ország területén több településen is marihuána termesztőkre és árusítókra csapott le a rendőrség. Belgrádban négy, egymástól független akciót szerveztek. Összesen négy személyt tartóztattak le, valamint lefoglaltak 15 kilogramm friss, illetve 1,4 kilogramm szárított marihuánát.

A gyanúsítottak két esetben bérelt lakásban termesztették a kábítószer élvezők körében népszerű növényt. A lakásokban minden volt, amire a növénynek a növekedéshez és fejlődéshez szüksége van: különleges lámpák, levegőpárásító berendezések, szellőztető berendezések és a PH-érték mérésére szolgáló eszközök. Az egyik zimonyi lakásban 24, frissen „learatott” marihuána tövet, valamint 750 grammnyi, még cserépben fejlődő növényt és több tasaknyi, eladásra kész vadkendert foglalt le a rendőrség.
Szintén Zimonyban 109 marihuána tövet, és 784 gramm, három befőttes üvegben tárolt kendert, valamint 65, különböző kaliberű fegyvertöltényt foglalt le.
Az egyik másik belgrádi rendőrségi akció egy kollégiumba vezette el a hatóságokat. Egy húszéves montenegrói egyetemi hallgató szobájában két csomag, 179 gramm marihuánát talált a rendőrség.
Raška környékén, a Rudnica–Jarinje, Szerbia és Koszovó közötti átkelőhely közelében egy belgrádi rendszámtáblájú, Koszovóból érkező gépjárműben bukkant a rendőrség 12,5 kilogramm, műanyag tasakokba csomagolt marihuánára.
Az utóbbi néhány hétben és hónapban több településen is lecsapott a rendőrség a „fűtermesztőkre”. Olyan is volt, hogy a tiltott növényt kukoricatáblásban, vagy egy erdei tisztáson termesztették.