2024. április 26., péntek

Online is be lehet fizetni a lottót

Új internetes portált indított a Szerbiai Állami Szerencsejáték intézménye, amely lehetővé teszi, hogy a polgárok a világhálón keresztül fizessék be a pénzt a játékokra – nyilatkozta tegnap Nenad Lazarević, az intézmény végrehajtó igazgatója.

– Az érdekeltek így intézményünk összes játékára befizethetnek, legyen az lottó, bingó vagy instant lottó – magyarázta a végrehajtó igazgató a Tanjug hírügynökségnek, majd kifejtette, azért hozták létre a portált, hogy a polgárok számára minél egyszerűbbek legyenek ezek a lehetőségek. Azt is közölte, hogy ingyenes online játékok is várják azokat, akik nem költenék a pénzüket szerencsejátékra.

– Az elképzelés célja, hogy sokkal könnyebb legyen a nyeremények nyomon követése, hiszen a nyertesek számláján szinte ugyanabban a pillanatban megjelenik az összeg is. Ez egy csaknem másfél éve tartó projektum, eddig tartott ugyanis az idevágó szoftverek és hardverek kifejlesztése – húzta alá az igazgató, és elmondta azt is, hogy az intézmény végre minden olyan informatikai rendszert birtokol, amire egy lottózónak szüksége van.
– Ezzel egyrészt rengeteget megtakaríthatunk, hiszen nem kell más szolgáltatótól igénybe vennünk ezeket a lehetőségeket, ugyanakkor kereshetünk is rajta, hiszen együttműködhetünk más szerencsejátékházakkal is – nyilatkozta.

Végül Lazarević elárulta, hogy intézménye egy együttműködési protokollt is aláírt az olasz Olivetti céggel, amellyel közösen működtetik majd a szóban forgó szolgáltatásokat.