2024. április 20., szombat
TÁVFŰTŐMŰVEK

Új meleg vizes kazánt szereltek be

A Távfűtőművek értesíti a polgárokat, hogy folytatódnak az üzemeltetés nagyobb biztonságát szolgáló, júniusban megkezdett aktivitásaik, melynek érdekében most egy új, 35 megawattos meleg vizes kazánt szereltek be, és hamarosan üzembe is helyezik azt.

Sikeresen túl vannak a hideg vizes próbákon, és hogy a nyomás alatti berendezésekre vonatkozó műszaki előírásoknak eleget tegyenek, meleg vizes próbákra is szükség van, hogy megvizsgálják és megfelelően beállítsák a kazánt. Erre a próbaüzemre november 11-e és november 20-a között kerül sor a késő esti és éjszakai órákban, hogy ezzel minél kisebb mértékben zavarják a fogyasztókat a távhő-használatban, ugyanis előfordulhat, hogy a próbaüzem alatt zavar keletkezhet a távhőellátásban, mely miatt a közvállalat előre is elnézést kér a fogyasztóitól.

Ebben az időszakban a közvállalat nem végez éjszakai redukciót a rendszeren, így az éjszakai órákban is olyan lesz a fűtés, mint napközben. A Távfűtőművek közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a fogyasztók a fűtőtesteken lévő szelepek segítségével tudják szabályozni a távhőmennyiséget, aminek segítségével az éjszakai órák alatt is lehetőségük van saját igényük szerint használni a távhőt.