2024. április 23., kedd

Újvidék felkészült a télre

A téli időjárás beállta előtt elvégezték az ellenőrzést az utak karbantartásával foglalkozó városi közvállalatoknál, az illetékesek szerint nem okozhat meglepetést a zimankó.

Az ellenőrzéseket a Put, a Városi Kertészet, a Parking servis és a Čistoća közvállalatoknál végezték el az önkormányzat megbízottjai, az áttekintésben részt vett Aleksandar Kravić, a városi tanács közlekedési ügyekkel, valamint Vladimir Stojković, a városi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja.

Aleksandar Kravić kifejtette, a Put és a többi közvállalat felkészült a téli idényre, ezért elvárja, hogy rendeltetésszerűen végezzék majd feladataikat a téli hónapokban.

– Az újvidéki önkormányzat téli, operatív stábjának az ülését szombaton tartottuk meg. A közvállalatok szakemberei arról számoltak be, hogy a munkagépek megfelelő műszaki állapotban vannak, nincs gond a felszereltséggel és megvan a szükséges létszám is a téli munkálatok elvégzéséhez – mondta Stojković. Hozzátette: a terepen látottak alapján elmondhatja, az újvidéki közvállalatok felkészültek a téli idényre.

Az áttekintés során megállapították, elegendő mennyiségű só áll rendelkezésre, összesen 2.800 tonnát vásároltak az idei télre, valamint 11 tonna magnéziumot, amelyet a hidak tisztítására szánnak. A téli szolgálatok elegendő dolgozóval rendelkeznek, így nem lesz gond az utak, járdák tisztításával.

Gojko Etinski, a Put közvállalat téli szolgálatának a vezetője elmondta, a város területén összesen 800 kilométernyi útszakasz karbantartásáért felelősek, 22 egység dolgozik majd a sószórással, 35 egység pedig a havat tisztítja. Abban az esetben, ha rendkívüli helyzet adódik, akkor a Put közvállalat összes kapacitásait képes mozgósítani.