2024. március 28., csütörtök

Temerini hírek

MÁRTON-NAP

A Temerini Kertészkedők Egyesülete szombaton, november 12-én este 7 órai kezdettel a tagság, és a nagyközönség részére hagyományőrző Márton-napi libatoros társas estet rendez az Ifjúsági Otthon nagytermében. Program: vendégváró bakarostélyos borharapóval (új borok kóstolója), köszöntő, alkalmi néprajzos ismertető, Közreműködik Varga József műsorvezető, a Kéknefelejcs Népi Együttes Hévízi István vezetésével. A menü: libatoros raguleves, kemencés, libasültes vegyes tál (pirított vére, mája, töltött libanyak), pirított hagymás-krumplis körítéssel, céklasaláta. Desszert: lúdláb szelet. Főszakács és ételfelelős: Sára Rozália, a zenét a szenttamási Balázs kettős szolgáltatja.

A helyfoglalás vacsorával együtt 500 dinár. A Márton nevű vendégeknek díjmentes tiszteletjegy jár. Jegyek elővételben a temerini Gulyáscsárdában kaphatók az esti órákban.

LESZERELIK A KÁBELEKET

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

Leszerelik Temerinben a villanypóznákról a kábeltévé vezetékeit, és a földben helyezik el. Úgy tudjuk, hogy az áramszolgáltató túl nagy árat kér az oszlopok használatáért. A szolgáltatónak nagyjából 30 kilométer hosszú vezetéket kell a földbe helyezni. A kábelek földbe helyezéséhez szükséges árkokat vidéki idénymunkások végzik. Az árkok ásása során számos akadályt kell elhárítani, nehézséget okoznak például az útba eső bokrok és fák, a szűkebb utcákban a vezeték számára alig van hely. Megtörténik, hogy a kábelek a gázvezeték fölé kerülnek. Képünk a Kossuth Lajos utcában készült.