2024. április 23., kedd

Megváltozott a Toblerone alakja

Gazdasági okokból lett foghíjas a csokoládé – Csalódottak a rajongók

Kellemetlen meglepetés várt a Toblerone nevű, jellegzetes háromszög alakú svájci csoki brit rajongóira a napokban: a klasszikus háromszögek jóval foghíjasabban helyezkedtek el a csokiszeleten, mint eddig!

Ez egyben azt is jelentette, hogy az eddig 400 grammos kiszerelés már csak 360 grammnyi, a 170 grammos verzió pedig csak 150 grammnyi csokit tartalmaz, miközben kívülről ugyanúgy néz ki a csomagolás, mint eddig. A szomorú valósággal a csokievők csak akkor szembesültek, amikor ki is bontották a csokikat – írja a BBC.

A rajongók a cég Facebook-oldalán kezdték osztani az új verziót, mondván, hogy igazán lehangolóak a túlságosan nagy, lapos részek a csúcsok között.

A Toblerone szintén a Facebookon magyarázta el a változás okát: mint írták, egyre drágábbá vált az alapanyagok egy része, amelyet egy darabig megpróbáltak kigazdálkodni, de végül arra jutottak, hogy annak érdekében, hogy a Toblerone továbbra is a polcokon maradjon, megfizethető legyen és megőrizze háromszög alakú formáját, csökkenteni kell két termék esetében a tartalmat.

A Tobleronét gyártó Mondelez International szóvivője hozzátette, a valutaváltási árfolyam nem volt kedvező, de ez nem a Brexit következménye volt.