2024. április 19., péntek

Hét új rendőr a községben

Tegnap a városházán fogadta a magyarkanizsai polgármester, Fejsztámer Róbert és helyettese, Nebojša Rakić azt a hét fiatal rendőrt, köztük négy Kanizsa községbelit, akik az Észak-bánáti közigazgatási körzethez tartozó negyven újonc közül ebben a községben teljesítenek szolgálatot november 1-je óta.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

A kisrendőrök Dragan Jovićtyal, a nagykikindai rendőrség vezetőjével, továbbá Rekecki Titusz magyarkanizsai rendőrfőnökkel vettek részt az üdvözlő és ismerkedő beszélgetésen.

Fejsztámer Róbert elmondta, hogy a község régóta várja az alkalmat, hogy erősítve legyen a rendőri szolgálat.

– Másfél évvel ezelőtt nagy problémákról beszélhettünk, ami a migránsügyet illeti, ami mára nem olyan fokozott, de napjainkban is jelen van Horgoson, azon a területen, ami érintkezik a migránsútvonallal. Többek között ezért is fontos, hogy bővüljön a helyi állomás létszáma, de természetesen a rendőri jelenlétre a közbiztonság szempontjából mindig szükség van.

A polgármester köszönetet mondott a minisztériumnak és a nagykikindai vezetőségnek az állománynövekedésért, és reményét fejezte ki, hogy márciusban sor kerül öt újabb rendőr felvételére, mint ahogy azt az illetékesek ígérték.

Dragan Jović is megköszönte a sikeres együttműködést, amit az önkormányzat és a rendőrség valósít meg, és biztosította a jelenlevőket arról, hogy bár minden időnek megvan a maga nehézsége, ők azon lesznek, hogy a problémákat megoldják, annál is inkább lehetséges ez, mivel a most kikerült generáció messzemenően a legjobbak közé tartozik.

Az újoncok között több községbeli lakos is van, így a horgosi Gorác Nóra fiatal rendőrnő is most állt munkába, és elmondta, hogy nagyon sokat jelent számára, hogy lakhelyéhez közel dolgozhat, a saját községében, és reméli, hogy a polgárok bizalommal fordulnak hozzá és kollégáihoz.