2024. április 20., szombat

Nyerges vontatóknak behajtani tilos!

A korlátozás Adán a nagy tehergépkocsikra vonatkozik

Ada község önkormányzatának indítványára a községi közlekedési felügyelő betiltotta a forgalmat a 8 tonnánál nagyobb tömegű tehergépjárművek részére a Moša Pijade utcában, mégpedig a Felszabadulás tértől, vagyis a település központjában lévő jelzőlámpától a November 29. utcáig.

A forgalmas Moša Pijade utca (Csincsik zsolt felvétele)

A forgalmas Moša Pijade utca (Csincsik zsolt felvétele)

Koós Vilmos községi közlekedési felügyelő elmondta, hogy napokon belül kihelyezik a járművek forgalmára vonatkozó táblákat, amivel életbe lép a tilalom. Megjegyezte, hogy remélhetőleg a hétvégéig elkészülnek, és felállíthatják a tájékoztatást adó táblákat is, amelyekkel az ipari zónába irányíthatják az érintett tehergépkocsikat.

– A Moša Pijade utcában bevezetett forgalmi tilalom a nyolc tonnánál nagyobb tömegű tehergépkocsikra vonatkozik, amit azért rendeltünk el, hogy tehermentesítsük az utca közúti forgalmát, és megóvjuk az útburkolatot. A tilalmat elsősorban az átmenő, az ipari zónába tartó teherforgalom miatt vezettük be, főként a vidéki tehergépkocsik miatt, de a korlátozás a helybeliekre is vonatkozik. Nemrég lett felújítva az útburkolat, amit szeretnénk minél hosszabb időre megóvni az utcában, amelyen jelenleg 20–30 tonnás nyerges vontatók hajtanak végig. Van másik útvonal, de a Zenta felől érkezőknek ez a legegyszerűbb és a legrövidebb út az ipari zónáig. A Moša Pijade utca egyébként is nagyon forgalmas, mivel itt található az egészségház, a színház, a taxiállomás és a középiskola, ahova a diákokat busszal szállítják – közölte Koós Vilmos.

A községi közlekedési felügyelő elmondta, hogy ezentúl a Zenta vagy Bánát irányából érkező tehergépkocsiknak, ha szeretnének eljutni az ipari zónába, el kell menniük Moholon az Adai út végéig – közismertebb nevén a régi és az új út találkozásáig –, ahonnan az Ivan Milutinović utcába fordulva juthatnak el Adára az ipari zónába a Dósa András és a November 29. utcán keresztül. A Péterréve felől érkező tehergépkocsiknak pedig ezután is Moholon a körforgalomnál kell a kerülő útra fordulniuk, hogy eljussanak az ipari zónába.