2024. március 28., csütörtök

Ötödször rendeznek mangalicafesztivált

A hét végén ismét gasztrokulturális rendezvénynek ad otthont Szeged. November 4. és 6. között immár ötödik alkalommal rendezik meg a Széchenyi téren a mangalicafesztivált.

A péntektől vasárnapig tartó, háromnapos szegedi fesztivál látogatói többek között helyben sült mangalicaételek közül válogathatnak. A gasztronómiai seregszemlén a fesztivál egyik legnépszerűbb pontja az élőállat-kiállítás lehet: ideiglenesen felépített karámokba költözik 3-3 család és egy koca malacokkal a három fajtából, a szőke-, a vörös- és a fecskehasú mangalicából.

A rendezvény igazi értéke, hogy a kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár.
A megfelelő szórakozásért egész napos színpadi műsorral készülnek a szervezők, még több szakmai programot kínálnak a kilátogatóknak. Napközben a fesztivál hangulatához illeszkedő népzenei programok, vásári komédia, gasztrobemutatók is lesznek, kora délutántól pedig könnyűzenei koncertek szórakoztatják a fesztiválozókat.