2024. április 24., szerda

Kerékpáros futárokat toboroznak

Az Eko-kurir klub futárszolgálata már csaknem 3 éve működik, több mint 30 állandó dolgozója van, most új tagokat toboroznak, mivel egyre többen alkalmazzák őket csomagjaik szállítására.

Az Eko-kurir új tagokat toboroz, mivel egyre több felhasználójuk van, és nagyobb méretű környezetvédelmi és humanitárius projektumokat is szeretnének megvalósítani. A futárszolgálat tagjai minden munkanapon és szombaton is kerékpáron szállítják az újvidékiek csomagjait – ottfelejtett mobiltelefonokat, kiejtett kulcsokat, kicsúszott dokumentumokat visznek vissza tulajdonosaiknak, továbbá kiváltják a gyógyszereket és kifizetik a számlákat is azoknak az embereknek, akiknek nincs idejük, vagy nem érkeznek elintézni mindennapos teendőik egy részét – írta a Dnevnik napilap. A megbízható és színvonalas szolgáltatásaiknak köszönhetően ők az egyedüli, olyan környezetbarát futárszolgálat Vajdaságban, amelynek engedélye van tevékenysége végzésére a Köztársasági Telekommunikációs- és Postai Ügynökségtől.

Dejan Vlaški, az Eko-kurir klub elnöke elmondta, soha sem voltak kellemetlenségeik a polgárokkal, de annál több van a lelkiismeretlen gépkocsivezetőkkel.

– Nagyon sok ember használja a mobiltelefont vezetés közben, majdnem minden tagunk szenvedett emiatt balesetet, ezért ezt az alkalmat is szeretném kihasználni, hogy felhívjam a közlekedés résztvevőit arra, hogy ne telefonáljanak vezetés közben – mondta Vlaški, majd hozzátette, hogy a terepen naponta sok érdekességgel találkoznak.

– Pár nappal ezelőtt egy lány széttárt háziköpenyben fogadta futárunkat, nemrég egy fiatalembernek az utolsó pillanatban sikerült eljuttatnunk az útlevelét a vasútállomásra, de megtörtént az is, hogy egy éhes kisbabának hoztunk babatápszert. Sokszor kisebb, szórakoztató jellegű rögtönzött előadásokat tartunk az emberek számára, már jó néhány elhagyott kölyökkutyának gazdát találtunk, tavaly decemberben pedig Télapónak öltöztünk, és csomagokat osztottunk a gyermekeknek. Egyszer az egyik futárunk azt a feladatot kapta, hogy ürítse ki az akváriumot, a benne levő növényeket meg halacskákat pedig szállítsa egy másik címre – mesélte az Eko-kurir klub elnöke.

– A klub megalapítása óta több mint 30 sportrendezvényt, környezetvédelmi és humanitárius akciót szerveztünk. A legjelentősebb akciónk a Gari za Štrand mari elnevezésű volt, amelynek köszönhetően az újvidéki Strand lett az egyedüli olyan fürdőhely a régióban és talán Európában is, ahol kartonpapír hamutartókat helyeztek el annak érdekében, hogy a strandolók cigarettacsikkjei ne szennyezzék a homokot – magyarázta Vlaški.

Az Eko-kurir futárszolgálat egész Újvidék területén igénybe vehető, beleértve Klisát, Veterniket, Kamenicát, Péterváradot és a Horgász-szigetet is.