2024. április 25., csütörtök

November a Művelődési Házban

Korhecz Imola-, Žarko Pribaković-koncert, színházi előadások, játszóház és mozi – Gyermekruha- és játékbörze is lesz

A topolyai Művelődési Ház a hagyományokhoz híven novemberben is számos programot kínál, amelyben a magyar és szerb nyelvű színházi előadásoktól kezdve, könnyűzenei koncerten át a kreatív kézműves-foglalkozásig minden megtalálható.

A sort a november negyedikén, ma 16 órakor kezdődő Legyél a Cimborám! elnevezésű interaktív vers- és mesekoncert nyitja, amelyet Korhecz Imola, szabadkai származású, jelenleg Magyarországon élő előadóművész és a Cimbora Együttes prezentál. A közelmúltban a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet kiadásában megjelent Cimbora! című lemezükön többek között Nemes Nagy Ágnes, Petőfi Sándor, Szabó Lőrinc, Varró Dániel és Kovács András Ferenc művei szerepelnek. Az előadás célközönsége elsősorban az óvodások és kisiskolások korosztálya. A belépés ingyenes.

November 6-án, vasárnap délelőtt tíz órától szerb nyelvű előadásra kerül sor a legkisebbek részére. A Mašino pozorište Mása és a medve című produkciójára a belépődíj 250 dinár.

E hó 12-én, szombaton kerül sor a III. Baba-, gyermekruha- és játékbörzére a Művelődési Ház mozitermének előcsarnokában. A kezdeményezés célja, hogy a kinőtt ruhák, megunt játékok új gazdát találjanak maguknak. Mindazok, akik kiállítóként szeretnének jelentkezni a 9-től 14 óráig tartó eseményre, november 10-ig jelentkezhetnek a 024/713- 515-ös telefonszámon, a kultura@stcable.net e-mail-címen, vagy személyesen a topolyai Művelődési Ház irodájában. Bérleti díj nincs, de az 1×1,2 m-es asztalok lefoglalása kötelező.

Ezt követően november 12-én és 14-én szervezett színházlátogatásra kerül sor. Szombaton Újvidéken az Újvidéki Színház és a Szerb Nemzeti Színház Hegedűs a háztetőn című szerb nyelvű koprodukcióját tekinthetik meg az érdeklődők. A musical rendezője Béres Attila. A jegy és útiköltség ára 1100 dinár. Hétfőn szintén Újvidékre látogathatnak városunk színházkedvelői, amikor is az Újvidéki Színház Csókos asszony című darabját nézhetik meg. A program a Színház a jövő nemzedékéért című pályázat keretei között valósul meg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

November 19-én, szombaton 16 és 18 óra között kézműves-foglalkozásokat tartanak 5–11 éves gyerekeknek. A foglalkozás vezetője Sinkovics Budai Margit. Az érdeklődők jelentkezhetnek a korábban ismertetett módokon november 17-ig.

November 22-én, kedden a Gion Nándor regénye alapján készült A kárókatonák még nem jöttek vissza című színdarabot tekinthetik meg a topolyaiak a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában, Perényi Balázs rendezésében. A darabot 11 és 15 órai kezdettel játsszák. A vendégjáték a Színház a jövő nemzedékéért című pályázat keretén belül valósul meg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával. A belépés díjtalan.

A színházi előadást követő napon, szerdán a mozi szerelmeseinek kedvez a Művelődési Ház, ugyanis a nap folyamán több filmet is bemutatnak minden korosztály részére.

November 25-én, pénteken 18 órai kezdettel a Pink televízió tehetségkutatójában nagy sikereket elért topolyai Žarko Pribaković tart koncertet az intézményben. Ingyenes jegyek a Művelődési Ház irodájában igényelhetőek 2016. november 10-től.

A hónap utolsó eseményére 29-én, kedden 15 órai kezdettel kerül sor, amikor is szintén a Zentai Magyar Kamaraszínház vendégeskedik városunkban, akik ezúttal Oscar Wilde A csillagfiú című darabját adják elő Kálló Béla rendezésében. A belépés díjtalan. A rendezvény a Színház a jövő nemzedékéért című pályázat keretein belül valósul meg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.