2024. március 28., csütörtök

„Kőleves”

Kavicsokkal teli babfőzeléket szolgáltak fel a gyerekeknek az egyik szabadkai óvodában

Apró kavicsokkal teli szárazbab érkezett a minap a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény konyhájára, amit a szakácsnők el is készítettek a gyermekeknek, mondván, a kavicsok úgyis nehezek, majd lenn maradnak a fazék alján. Az elkészítést követően fel is szolgálták azt a gyerekeknek, s a közösségi oldalon fórumozó édesanyák elbeszélése szerint szóltak is a gyerekeknek, amennyiben valami keményet észlelnek az ételben, köpjék azt ki. Az intézmény össze is hívta a Šumica óvodában a szülők tanácsát, ahol állítólag három órán át vitatkoztak a szülők az intézmény vezetőivel arról, hogyan fordulhat elő ilyen nemtörődömség, s hogy ki fogja ezért vállalni a felelősséget.

Jašo Šimić igazgató nyilatkozatában kiemelte, a hír valóban igaz, annak ellenére, hogy a HACCP szabvánnyal összhangban zajlik az étel-alapanyagok beszerzése, az öt zsák bab közül az egyikben apró kövek is voltak.

– Évtizedek óta minden héten egy alkalommal bab az ebéd az óvodákban, és még soha sem fordult elő hasonló. Érthető a szülők aggodalma, de mi törődünk a gyerekekkel, s mindenképp a végére járunk ennek az esetnek – mondta az igazgató.

A szülők úgy értesültek az esetről, hogy az egyik óvónő fotót készített a felszolgált ételről és elküldte néhányuknak. Amikor a gyermekeiknél rákérdeztek, valóban igaz-e, hogy kavicsos babot kaptak ebédre, mindannyian megerősítették ezt.