2024. március 29., péntek

Negyven új rendőr a körzetben

Csókán fogadták az újoncokat

Az Észak-bánáti körzethez tartozó hat községben (Nagykikinda, Csóka, Törökkanizsa, Magyarkanizsa, Zenta, Ada) november elsején összesen 40 új kisrendőr állt szolgálatba.

Hozzájuk fog még csatlakozni 26 újonc, akik tavaszra, március vagy április folyamán állnak munkába. Tegnap délelőtt Csókán a polgármesteri hivatalban Gyömbér Stana és munkatársai fogadták a helyi rendőrállomáson munkába állt négy új kisrendőrt (Rebić Suzana, Aleksandar Kitanović, Vlastimir Vidojković, Stevan Martinović), akik közül ketten tiszaszentmiklósiak, egy padéi, és egyikük csókai lakos, és a kamenicai rendőriskolában fejezték be az egyéves kiképzést egy nagyon sikeres generációban.

Amint azt Dragan Jović, a nagykikindai körzeti rendőrparancsnokság osztályvezetője a munkába állt négy kisrendőr fogadásán elmondta, az újoncok szolgálatba állításával a korábban alig ötven százalékban feltöltött állomány megerősödött, és ezzel a meglévő munkahelyek kétharmadát sikerült feltölteni. A körzet számára jóváhagyott létszám teljes elérésére, betöltetlen rendőrállások feltöltésére a jelenlegi gazdasági helyzetben sajnos nincs mód.

A polgármester asszony a kisrendőröknek sikeres munkát kívánt a kihívásokkal teli szolgálatban. Elmondta, hogy november az erőszak elleni hónap, ezért a szociális központ, az egészségház és a helyi közösségek bevonásával munkacsoportot alakítottak, amelynek a feladata a polgárok felvilágosítása, a családon belüli és a fiatalok körében elharapózott erőszakos cselekmények visszaszorítása. Ebben a munkában számítanak a rendőrség aktív közreműködésre is. A hangsúly a megelőzésen van, ennek érdekében széles körű kampányt folytat az önkormányzat.

A község polgárai az utcán találkozva bármikor bármilyen segítségért fordulhatnak a rendőrökhöz. A négy új kisrendőrhöz jövőre csatlakozik ugyancsak a községből kikerülő még három újonc rendőr.