2024. április 19., péntek

Elismerés a legidősebb sportolóknak

A Vöröskereszt zentai szervezete az idén is megrendezte a Napsugaras ősz elnevezésű rendezvényét

A színes ünnepi program keretében ezúttal a város legidősebb sportolóit részesítették elismerésben a szervezők.

A Művelődési Ház színháztermében megrendezett műsorban dr. Ljubojević Bojana főorvos, a Vöröskereszt zentai elnöke és dr. Jung Németh Erzsébet köszöntötte a megjelenteket. Beszédükben mindketten kiemelték, hogy az öregedést is az élet részeként kell elfogadni, s a legfontosabb az, hogy az idős emberek nagyobb figyelmet szenteljenek maguknak, óvják egészségüket, és élvezzék a mindennapok apró örömeit. Hozzátették azt is, hogy a Vöröskereszt az elkövetkezőkben is az alapelvei: az emberi esély, a pártatlanság, a semlegesség, a függetlenség, az önkéntesség, az egység és az egyetemesség jegyében tevékenykedik, s lényegében ezek azok az elvek, amelyek meghatározzák a szervezet küldetését, az emberek megsegítését. A szervezet vezetői emlékeztették a jelenlévőket, hogy minden évben örömmel látogatják meg a község legidősebb polgárait, akiknek apró ajándékokkal is kedveskednek.

A Vöröskereszt tevékenységeit ismertetve a két doktornő elmondta: arra is büszkék lehetnek, hogy a társadalmi hálót és az új kor technikáit is felhasználva szép sikert érhetnek el.

Az idős sportolónők közül az idén a 85 éves Domány (Kis) Katalin, a 84 éves Márton (Szabó) Márta és a 79 éves dr. Anđelija (Stajić) Kliska kapott elismerést, a férfiak közül pedig a 96 éves Törköly Istvánt, a 87 éves Urbán Istvánt és a 86 éves Kubát Jánost köszöntötték.

Az idősek nemzetközi napja alkalmából szervezett rendezvényen a Városi Könyvtár leghűségesebb olvasójának, Bilicki Rózsának is egy apró ajándékkal kedveskedtek. Az ünnepségen részt vevők számára a Stevan Sremac Honismereti Alapítvány vegyes kórusa és hagyományőrző gyermekcsoportja, az Ispiláng gyermeknéptánccsoport, a Hófehérke óvodába járó gyermekek, a Merkur – Midnight Táncklub, a Kéz a Kézben civil szervezett neveltjei, a Zentai Balettiskola, Losonc Kinga, Tara Stojšić és Erős Bálint fellépése szerzett kellemes perceket.