2024. április 24., szerda
KELEBIA

Marad a 22-es járat

(Fotó: Molnár Edvárd)

(Fotó: Molnár Edvárd)

Mint arról csütörtöki számunkban beszámoltunk, igencsak megnehezítette a busszal rendszeresen közlekedő kelebiaiak életét a 22-es járat bevezetése, amely a kelebiai határövezet és a város központja között közlekedik. Ennélfogva az 1-es járat már nem jár a határig, vagyis a polgárok átszállásokkal tudnak csak eljutni a Közkórházig, s a diákok is nehezebben közelítik meg a középiskolákat.

A helyi közösség képviselői csütörtökön tárgyaltak a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat vezetőségével, a tárgyalás azonban csak részben járt sikerrel: az 1-es járat visszaállítása ugyanis nem jöhet számításba, mondják a vállalatban.

– Ugyanazzal érveltek a Subotica-trans vezetői, mint amit a Magyar Szónak is elmondtak, mégpedig, hogy nem volt kifizetődő a határig járatni az 1-es vonalat, hogy az nehézkesen közlekedett és nagyon hosszú ideig tartott vele az utazás – magyarázta Tihomir Milošev, a helyi közösség tanácsának alelnöke. – Jövő júniusig biztosan nem változnak a dolgok, de akkor is kis esélyt látok az 1-es járat visszaállítására. Abban sikerült megegyeznünk az illetékesekkel, hogy november 7-től, amikorra elkészül az új, téli menetrend, minden általunk támasztott változtatásnak igyekeznek eleget tenni. Vagyis addig meg kell néznünk pontosan, mely indulások és érkezések nem felelnek meg a polgárok igényeinek, illetve a járatok sűrítésére is van hajlandóság – mondta Tihomir Milošev.