2024. április 24., szerda

Ljajić nem kapott meghívót

Slavoljub Muslin, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya közzétette annak a 26 játékosnak a nevét, akikre számít a közelgő mérkőzéseken. A listán nem szerepel Adem Ljajićnak, a Torino játékosának a neve, aki az olasz klubban az elmúlt három fordulóban háromszor volt eredményes a Serie A-ban. A szerb válogatott november 12-én Cardiffban Wales vendége lesz, majd három nappal később Harkivban Ukrajnával játszik barátságos mérkőzést.

Muslin már érkezése óta mellőzi Ljajićot, aki eddig csak egyszer (Ciprus ellen, csereként) lépett pályára. Akkor a szövetségi kapitány azzal magyarázta Ljajić kihagyását, hogy kevés időt tölt klubcsapatában a pályán, majd sérülésre hivatkozott, s azt is megemlítette, hogy nem illik bele a szerb válogatott taktikájába.

A válogatott ajtaja mindenki előtt nyitva áll, nagyon sok játékost figyelünk, különösen Ljajićot.

Örülök a teljesítményének, és bízom benne, hogy a közeljövőben rászolgál majd a meghívóra” – mondta Muslin az Ópázován megrendezett sajtótájékoztatón. A szövetségi kapitány Aleksandar Pešić személyében egy újoncot hívott be a keretbe, aki a Toulouse-ból az Atalantába igazolása óta mindössze 17 percet töltött a pályán. Nemanja Matić letöltötte büntetését, így ő játszhat az Eb-elődöntős walesiek ellen, s a kapitány Aleksandar Kolarovot is meghívta a keretbe, attól függetlenül, hogy ő Wales ellen nem léphet pályára.

A szerb válogatott három forduló után a D csoport első helyén áll, holtversenyben a szintén hétpontos Írországgal, Walesnek és Ausztriának négy-négy pontja van.

A szerb válogatott kerete, kapusok: Vladimir Stojković (Nottingham Forrest), Predrag Rajković (Maccabi Tel-Aviv), Aleksandar Jovanović (Aarhus).

Védők: Branislav Ivanović (Chelsea), Matija Nastasić (Schalke), Jagoš Vuković (Konyaspor), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Aleksandar Kolarov (Manchester City), Antonio Rukavina (Villarreal), Aleksandar Ignjovski (Freiburg), Filip Mladenović (Köln), Duško Tošić (Beşiktaş).

Középpályások: Nemanja Gudelj (Ajax), Ljubomir Fejsa (Benfica), Luka Milivojević (Olympiakosz), Nemanja Radoja (Celta), Nemanja Matić (Chelsea).

Támadók: Dušan Tadić (Southampton), Filip Kostić (Hamburger), Aleksandar Katai (Alavés), Lazar Marković (Sporting), Zoran Tošić (CSZKA), Aleksandar Mitrović (Newcastle), Andrija Pavlović (København), Aleksandar Pešić (Atalanta).