2024. április 25., csütörtök
DIÁKSPORT

Negyedszer Pécs

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg az összmagyar diákbajnokság döntőit birkózásban, asztaliteniszben, sakkban és leánykézilabdában. A helyszín ezúttal is Pécs városa, amely negyedik alkalommal házigazdája a kétnapos eseménynek.

A bajnokságot szervező budapesti Aranycsapat Alapítvány délvidéki koordinátora, Gyólai Zoltán ezúttal is ütőképes csapatot próbált kialakítani, azzal, hogy leánykézilabdában sajnos az utolsó pillanatban lemondta a részvételt az adai középiskolások csapata, amely nem mellékesen címvédőként utazott volna el.

Birkózásban a zentai–magyarkanizsai vegyes csapatban Berkec Dejan, Lakatos Dávid, Losonc Szabolcs, Vrábel Áron, Sarnyai Ákos, Rekecki Botond, Zónai Zsolt, Fekete Endre, Novics Dávid, Szabó József, Ágoston Dávid, Kisjovák Tamás és Fábián Orsolya kapott helyet, asztaliteniszben a lányoknál Szabó Andrea, Kószó Beáta, Gyólai Brigitta, Gulyás Szabina (Szentmihály) és Fejős Anna (Magyarkanizsa), a fiúknál pedig Matkovics Márk, Denkovics Dániel (Ada), Miskolci Kristóf (Horgos) és Tari Ádám (Zentagunaras) indult útnak, sakkban Pothorszki László (Ada), Kecskeméti Árpád (Kevi), Nagy Alex (Csóka) és a zentaiak, Šoklovački Mila, Kelemen Anna, Horváth Evelin, Nagymélykúti Katalin és Korponai Ákos ülnek asztalhoz, kézilabdában pedig a horgosi általános iskolások képviselik Vajdaságot.

A történelmi versenyre Locki Barbara tanárnő zentai csapata nevezett be, a bemutatkozáskor pedig a csókai Móra Ferenc Művelődési Egyesület citerazenekara képviseli majd a Délvidéket.

Az eredményekről és versenyekről a november 7-i Sportvilágban képes riporttal számolunk be.