2024. április 19., péntek

Magyarkanizsán nem lesz befogadóközpont!

Lackó Róbert, az önkormányzat migránsüggyel megbízott koordinátora adott megnyugtató tájékoztatást

A felröppenő híresztelések és álhírek cáfolása érdekében – amelyek arról szóltak, hogy Magyarkanizsa községet ismét elárasztják a migránsok, és a vásártéren befogadóközpontot létesítenek – Lackó Róbert, Magyarkanizsa helyi közösségének elnöke, aki egyben az önkormányzat migránsüggyel megbízott koordinátora, sajtótájékoztatót tartott tegnap, melyen a következőket mondta:

A vásárteret újjáépítik, de nem befogadóközpontnak (Gergely Árpád felvétele)

A vásárteret újjáépítik, de nem befogadóközpontnak (Gergely Árpád felvétele)

– A találgatások elkerülése végett elmondható, hogy a napokban megkezdődtek a munkálatok a vásártéren, a migránsok jelenlétekor felállított kerítések lebontására most került sor, a vásárteret ugyanis újjáépítik, méghozzá a nemzetközi segélyszervezet, az UNDP jóvoltából. Hét és fél milliós szerződést kötöttünk, és a kivitelezők már a napokban várhatóak, hogy ténylegesen megkezdjék az építési munkálatokat. Új kerítést, új feltöltött utakat és parkolókat, megvilágítást fognak létrehozni ezen a területen, amivel új tartalmakat, szép környezetet kap a vásártér, ahol tavaly még áldatlan állapotok uralkodtak. Tavaszra már minden bizonnyal a réginél is szebb arcát fogja mutatni a magyarkanizsaiaknak ez a terület. Folyamatosan követjük, pontosan tudjuk, napról napra hány migráns tartózkodik a község területén, a határzónában, összeköttetésben állunk az illetékesekkel – mondta.

A koordinátor beszámolójában kitért arra is, hogy a Vöröskereszt raktárépületének újjáépítése is folyamatban van, tárgyalások folynak a kommunális vállalat technikai felszereltségéről, a mezőgazdasági károkat elszenvedett gazdák kárpótlásáról, reményeik szerint minderre záros határidőn belül sor is kerül!

Magyarkanizsa neve jelen esetben tehát csak véletlenül kerülhetett szóba, hiszen Nagykikindán, Šidben, Tutinban, Loznicán, Szabadkán igen, de Magyarkanizsán nem lesz befogadó központ!