2024. április 25., csütörtök

Tér Kishegyes szívében

Befejeződött a kishegyesi főtér építésének első fázisa – Emléktáblát kapnak az 56-os hősök

Már korábban beszámoltunk róla, hogy Kishegyesen, a színház előtti részen elkezdődött egy főtér kialakítása. Most arról adhatunk hírt, hogy a tervek szerint, határidőn belül befejeződött a projektum első fázisa: a színház bejárata előtti rész térkőborítást és térvilágítást kapott. Mohácsi Zoltán, a kishegyesi helyi közösség tanácsának elnöke elégedett az eddig elvégzett munkával.

Szürke és sárga térkövek borítják a főtér elkészült részét (Lakatos János felvétele)

Szürke és sárga térkövek borítják a főtér elkészült részét (Lakatos János felvétele)

- Nagy öröm számomra, hogy befejeződött a központi tér építésének első fázisa, ami teljes elképzelésünknek a 30 százalékát teszi ki. A kivitelező cég lerakta a térköveket, és azt gondolom, hogy jó munkát végeztek, szépen néz ki a tér. Az első fázissal már egy olyan közösségi teret nyertünk, amit különböző tartalmakkal lehet megtölteni. A kivitelező, ahogy ígérte, időben befejezte a munkát, és nem csak a térköveket rakta le, hanem talajba süllyesztett világítást is beépítette. Ezek már üzemelnek és kishegyesi emberek láthatják, hogy már az első fázisban is milyen szép a koncepció – mondta el a tanácselnök, majd arról is szólt, hogy nem titkolt szándékuk a tér építésének mihamarabbi folytatása.

– Tavaszra rögtön azzal fogunk kezdeni, hogy forrásokat keresünk a tér építésének folytatásához. Terveink között szerepel egy szabadtéri színpad létesítése, és ugyancsak tervezzük egy szökőkút építését. Azt gondolom, hogy lépésről lépésre egy gyönyörű központi teret fogunk kapni Kishegyes szívében. Örömmel számolhatok be róla, hogy alig készül el a tér első része, máris tartalmat tudunk belevinni: november 4-én egy emléktáblát fogunk avatni itt, amellyel az 56-os hősök előtt tisztelgünk – hangoztatta Mohácsi, aki szerint ez a tér mindenképp egy közösségi sikertörténet. Meglátása szerint a különböző projektumok egymáshoz tudnak kapcsolódni, és mindenki bele tudja vinni a gondolatait a megvalósításba.