2024. április 19., péntek

Magasabb bérek, mint valaha...

A következő napokban döntenek a nyugdíjasok egyszeri juttatásáról
Aleksandar Vučić (Fotó: Beta)

Aleksandar Vučić (Fotó: Beta)

Egy vagy két év múlva sem lesz könnyű az élet Szerbiában, de könnyebb lesz, mint korábban, értékelte ma Aleksandar Vučić kormányfő a szerbiai parlamentben. Közölte, hogy jelenleg folynak a megbeszélések a bérek és nyugdíjak növelésének mértékéről. Azt mondta a miniszterelnök, hogy ez az emelés után egyeseknek magasabb lesz a jövedelmük, mint valaha.

– Ezek a bérek egészséges gazdasági alapokon nyugszanak majd, azon alapulnak, amit valóban megkerestünk, nem pedig gyermekeink jövőjén.

Vučić gratulált Szerbia polgárainak ahhoz, hogy a munkanélküliséget a korábbi 26 százalékról 12 százalékra tudta az állam csökkenteni. Fontosnak tartotta hozzátenni, hogy ezeket az adatokat nem ő vagy pártja, hanem a nemzetközi pénzintézetek közlik.

Az ellenzéki képviselők kritizálták a kormányfő megállapításait, megjegyezték, hogy a nyolcvanas években 900 márkás bérek voltak hazánkban, melyeknél aligha lesznek magasabbak a mostaniak.

A parlamentben a miniszterelnök arról is beszélt, hogy az előttünk álló napokban megszületik a döntés a nyugdíjasoknak jóváhagyandó egyszeri támogatás összegéről. Annak érdekében cselekszik így az állam, hogy könnyebb legyen felkészülni az előttünk álló ünnepekre - jegyezte meg Vučić.