2024. március 28., csütörtök

Saopštenje UO lista „Magyar Szo“

Internet strana lista „Magyar Szo“ je napadnuta 23. oktobra 2016.godine, uzrokujući uklanjanje svog prethodnog sadržaja te stranice.

Tibor Purger je prethodno iz Amerike na zvaničnu stranicu magyarszo.com, umesto generisanog sadržaja lista „Magyar Szo“, direktno preusmerio sadržaj stranice szabadmagyarszo.com.

U registraciji lista „Magyar Szo“ jasno stoji da je internet publikacija u vlasništvu Magyar Szo Kft.

Tibor Purger, Peter Kokai i Zoltan Vigi, koji su navedeni na stranici, su ovim postupkom sitnih hakera ukrali intelektualnu svojinu lista „Magyar Szo“ koja je u javnom vlasništvu: arhivu lista „Magyar Szo“, naziv domena i elektronsku poštu koja je slata na adresu magyarszo.com.

Zbog ovakve podle krađe intelektualne svojine lista „Magyar Szo“, pokrenućemo pravni postupak.

Svrha napada na stranicu „Magyar Szo“ je obmanjivanje naših čitalaca, iskorištavanje imena, intelektualne svojine i tradicije duge 70 godine lista „Magyar Szo“ od strane gorepomenutih i njihovih kolega, a sve u cilju propagiranja njihovih političkih i ideoloških ubeđenja.

Pored pravnog postupka lista „Magyar Szo“, oštro osuđujemo krađu intelektualne svojine i javne imovine internet stranice lista „Magyar Szo“.

Tokom noći, sa preusmeravanjem stranice došlo je i do zabune kod čitalaca, čini se veoma lukavo i nečovečno prema svakom novinaru, intelektualcu i svakom drugom čoveku i deluje izuzetno nisko te nema nikakve veze sa nezavisnošću i javnim životom.

Da bi se to uradilo, trebalo bi napraviti sopstvenu intenet stranicu a ne „hakovati“ starnicu lista „Magyar Szo“.