2024. március 29., péntek

Új szemaforok

A városi közlekedési hivatal folytatja a villanyrendőrök elhelyezését a közlekedésbiztonság szempontjából kritikus útkereszteződéseken, és további 11 helyszínen állítanak fel szemaforegyütteseket.

Az új szemaforokat már visszaszámláló kijelzővel szerelik (Ótos András felvétele)

Az új szemaforokat már visszaszámláló kijelzővel szerelik (Ótos András felvétele)

Az elkövetkező időszakban újabb nyolc útkereszteződésen helyeznek el villanyrendőröket, és további három forgalmas gyalogos átkelőn szerelnek fel szemaforokat. A városi tanács a napokban jóváhagyta a szemaforok felszerelése érdekében kiírt versenypályázatok eredményét, és engedélyezte a munkálatok megkezdését. A kivitelezés a Városépítési Intézet hatáskörébe tartozik.

Az új villanyrendőröket az I. Péter király sugárúton, a Kraljević Marko utcában, a Temerini és a Száva utca kereszteződésénél, továbbá a Bata Brkić és a Parasztlázadás, illetve a Bata Brkić és a Stepa vajda utca kereszteződésénél állítják fel. A gyalogos átjárókon a következő útkereszteződéseken szerelnek fel szemaforokat: A Limánon a Lázár cár sugárút és a Banović Strahinja utca kereszteződésénél, a Heréskertben az Európa sugárúton a Jugovićevo kaszárnyánál, valamint a Dusán cár és a Đorđe Magarašević utca találkozásánál.

Emlékeztetőül, a Városépítési Intézet az év elején több eljárást indított annak érdekében, hogy hat útkereszteződésen új villanyrendőröket helyezzenek el, ezek a munkálatok jelenleg különböző fázisban vannak. A polgárok többször is kérelemmel fordultak az önkormányzati szervekhez, mivel a forgalmas útkereszteződéseken csak nagyon nehézkes az átkelés az úttest másik felére, ezért csak az új szemaforok elhelyezése segíthet a biztonságos közlekedésben. A kritikus útkereszteződéseken többször súlyos balesetek történtek, az újabb szemaforok nagy mértékben megkönnyítik majd a környék lakóinak az életét.