2024. március 29., péntek
ÚJVIDÉK

Átadták a városi elismeréseket

A városházán tegnap délben megtartott ünnepség keretében Miloš Vučević polgármester és Zdravko Jelušić képviselő-testületi elnök átnyújtották a kitüntetetteknek az idei Októberi díjat és a Novemberi oklevelet. A városi képviselő-testület keretében működő díjodaítélő és ünnepnap-meghatározó bizottság korábban úgy döntött, hogy Októberi díjban az Újvidéki Zenekedvelő Ifjúság szervezetet, az Újvidéki Nyugdíjas Egyesületet, valamint Nenad Ćaćić újságírót részesítik. Novemberi oklevelet Lukácsi Lajos mesterember, aki immár 27 éve karban tartja a péterváradi vár óráját, valamint dr. Radivoj P. Stojković, a Jovan Jovanović Zmaj Gimnázium igazgatója kapott. Az ünnepségen dr. Jean-Pierre Lotzt, a párizsi Tenon onkológiai szakkórház igazgatóját Újvidék díszpolgárává avatták.

Miloš Vučević ünnepi beszédében kitért arra, hogy október 23-án a szabadságot ünnepeljük, és hogy azokra emlékezünk, akik ezért a szabadságért az életükkel fizettek.

– Soha nem fogunk eltérni az antifasizmuson alapuló értékrendünktől, a jövőben is a jobb életért, a még biztonságosabb és modernebb Újvidékért és Szerbiáért fogunk küzdeni – üzeni a polgármester.

A felvételen a díjazottak, valamint az önkormányzat és a szerb kormány képviselői láthatók.