2024. április 18., csütörtök

Újra nyüzsgés Felsőhegyen

Felsőhegyen vasárnap újra felsikítanak a motorok, berregnek majd a gépek, a motokrosszpályán 12 órakor megkezdődik a II. őszi amatőrkupa, amely a sorozatban második állomás Topolya után, s hátravan még a temerini és a feketicsi futam. A futam fő szervezője a topolyai Mix Event Ifjúsági Klub, de a háttérben szürke eminenciásként ott ügyködik a zentaiak sokszoros országos bajnoka, Váradi Alex, aki egészségügyi okok miatt már évek óta nem vesz részt profi versenyeken, de a vér nem válik vízzé, így vett magának egy 250 köbös Suzukit, s valamelyik futamban rajthoz áll.

A motokrossz a nincstelenség miatt az utóbbi években visszaesett, de amatőr szinten rengeteg vajdasági foglalkozik motorozással. Az ő igényeiket hivatott kielégíteni ez a kupasorozat, de jönnek profik is, mint például a Saghmeister Team. A szerbiai bajnokság befejeződött, s egész áprilisig nem lesz semmi. Ezt az űrt próbáljuk kitölteni ezzel a versennyel – nyilatkozta Váradi, aki azt is elmondta, 1000 dinár a nevezési díj, s a befolyt összeget a serlegek megvásárlására fordítják. Emellett több szponzora is van a versenynek, így az Auto- és Off road service Váradi, az Elektromotor Simon és a temerini Vegyelek Agrar.

Az eseményen lesz egy kis vásári forgatag is, az edzések 10 órakor kezdődnek, a versenyek rajtját 12 órára tervezik, a díjátadás pedig 17 órakor esedékes.