2024. április 19., péntek

Izraeli nagykövet Újvidéken

Alona Fisher-Kamm első ízben látogatott a tartományi székvárosba

Miloš Vučević polgármester a városházán ünnepélyes keretek között fogadta a magas rangú vendéget. Üdvözlőbeszédében elégedettségének adott hangot a látogatással kapcsolatban.

A nagykövet asszony megköszönte a szívélyes fogadtatást, majd gratulált a polgármesternek abból az alkalomból, hogy Újvidék elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2021 címet. A találkozón szó esett a kulturális, gazdasági, oktatási és idegenforgalmi kapcsolatok és együttműködések fejlesztéséről. A polgármester ismertette az izraeli nagykövettel, hogy városunk milyen gazdasági potenciállal rendelkezik, felvázolta, hogyan működik Újvidék, mint a régió adminisztratív, egyetemi és gazdasági központja. Vučević, hangsúlyozta, Szerbiában Újvidék az IT-szektor központja, rengeteg sikeres vállalat működik a városban, olyanok, amelyek folyamatosan új munkahelyeket biztosítanak a fiatal és szakképzett munkaerőnek.

A polgármester kifejtette, a városi adminisztrációnak az a célja, hogy minél több befektetőt vonzzon városunkba, mert így több új munkahelyet biztosíthatnak, és ezáltal a gazdasági mutatókon is javíthatnak. A találkozón elhangzott, nagy sikernek számít az, hogy Újvidék elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, aminek köszönhetően több nagyobb projektumot valósíthat meg az elkövetkező időszakban. A tekintélyes cím lehetőséget ad arra, hogy városunk a nemzetközi együttműködés terén is sikeresebb legyen, újabb gyümölcsöző kapcsolatokat létesítsen.

A találkozón jelen volt többek között Goran Levi, az Újvidéki Zsidó Hitközség elnöke is. Levi értékelése szerint az újvidéki önkormányzat és az Újvidéki Zsidó Hitközség között kiváló az együttműködés.