2024. április 25., csütörtök
ETHNOKOR-KONCERT

Örömöt és bánatot adtak át

Csütörtökön este az Ethnokor zenélt a Klein House-ban, pénteken pedig Magyarkanizsán léptek fel. Az Ethnokort Bakos Árpád (ének, koboz), Miroslav Jovančić (hegedű), Zoran Dukić (gitár) és
Franczia Dániel (ütősök) alkotja. A közönség vastapssal jutalmazta a hangulatos koncertet, ami után Miroslav Jovančićot kérdeztük az Ethnokor fellépéseiről:

Az Ethnokor koncertje a Klein House-ban (Fotó: Lukács Melinda)

Az Ethnokor koncertje a Klein House-ban (Fotó: Lukács Melinda)

– Idén kétszer játszottunk Szabadkán, egy jótékonysági hangversenyen és az Etnofesten. Legtöbbet külföldön, Magyarországon léptünk fel. Mivel velünk van Franczia Dániel ütőhangszereken játszó barátunk, ezért úgy gondoltuk ezt megünnepeljük, és a kanizsai fellépésünk előtt egy nappal itt a városban is zenélünk. Koncertünkkel az életet ünnepeljük, mindazt, amit az élet ad nekünk. Saját magunknak is játsszunk, élvezzük a zenélést, mert mindannyiunknak jót tesz. Remélem még sokat fogunk együtt muzsikálni. Erre a katarzisra szükségünk van, a szürke napokat megtörik ezek a csodás pillanatok. Amikor zenélünk, úgy érzem, mintha én lennék legközelebb a Naphoz. Nem vagyok fukar, ezt az érzést szeretném átadni másoknak is. Ezt teszi az Ethnokor, érzelmeket ad át, legyen szó örömről vagy bánatról – fejtette ki lapunknak Miroslav Jovančić.