2024. március 29., péntek

Vajdaságban járt Izrael nagykövete

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke és Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap Izrael szerbiai nagykövetével, őexcellenciája Alona Fisher-Kamm-mal a tartomány és a közel-keleti ország viszonyáról tárgyalt.

A képviselőházi elnök a nagykövet asszonyt arról tájékoztatta, hogy a tartományi kormány és a Tartományi Képviselőház a vajdasági polgárok életminőségének javításán dolgozik, ami mindenekelőtt a gazdasági élet és a külföldi befektetések megerősítését jelenti.
– Izrael a tíz legnagyobb befektető közé tartozik Vajdaságban – mondta Pásztor, majd megjegyezte, hogy a tartományban még rengeteg befektetési lehetőség található a mezőgazdaság és a turizmus területén. A tartományi kormányfő szavai szerint jelenleg a mezőgazdaság, a turizmus és a külföldi befektetések mellett a felsőoktatási, valamint a kulturális intézmények összekötése terén van kapcsolata Izraellel.
– Mivel Vajdaság olyan mezőgazdasági terület, amelyben nagy fejlődési lehetőség rejtőzik, örömmel látunk minden olyan izraeli vállalatot, amely gazdag tapasztalattal rendelkezik a korszerű mezőgazdasági technológiák, kiváltképp az öntözés alkalmazásában – mondta Mirović.
Őexcellenciája Alona Fisher-Kamm elmondta, hogy több izraeli vállalat nagy befektetési lehetőséget lát a tartományban, valamint számos mezőgazdasági vállalat bemutatkozási szándékának adott hangot többek között az újvidéki, valamint a Lorist mezőgazdasági kiállításon.