2024. április 19., péntek

Tovább terjeszkednének a dél-koreai vállalatok Szerbiában

Leskovaci látogatáson a kormányfő

További háromezer személy számíthat munkahelyre Leskovacon, mivel több dél-koreai vállalat is jelezte, hogy még inkább szeretne terjeszkedni Szerbiában – nyilatkozta tegnap Aleksandar Vučić kormányfő a szintén dél-koreai tulajdonban levő Yura alkatrészgyárban tett látogatása során.

– Képzett, komoly munkaerőt kínálunk, és jó állami támogatásokat – fejtette ki a miniszterelnök Leskovacon.

A kormányelnök látogatása alkalmával körbejárta a Yura újonnan megnyílt üzemét is, amelyre a koreai vállalat nem kért Szerbiától szubvenciót. Ezután a korábbi üzemben is megfordult, ahol elbeszélgetett a dolgozókkal. Megjegyezte, hogy elégedett a látottakkal.

– A legjobb gyárak egyike a Yura, amelynek vezetősége is végtelenül elégedett az itt dolgozókkal. Az eddigi terv szerint a dél-koreai gyár négyezer embert alkalmazott volna Szerbiában, ma azonban már 6100-ról beszélnek. Csak Leskovacon az év végéig további 700 személy állhat munkába – magyarázta a miniszterelnök.

Vučić miután körbejárta a gyártelepet, néhány szót váltott a dolgozókkal is. Jobbára azt kérdezte tőlük, hogy mennyire elégedettek a munkahelyükkel, és hogy mennyire megterhelőek a számukra kiszabott feladatok.

A kormányfő, mint később elmondta, nem tapasztalt olyan rendellenességeket a gyárban, amelyekről korábban a sajtó cikkezett.

– Úgy hallottam, hogy a vállalatban nincs víz, és hogy a dolgozók pelenkában járnak, mert szünetek nélkül kell robotolniuk. Ez szemmel láthatóan nem igaz – jelentette ki.

Végül Vučić közölte a városban összegyűlt polgároknak, hogy a kormány ebben az évben 50 millió dinárt irányozott elő Leskovac önkormányzatának a városközpont felújítására, valamint további 4 milliót kollektorra, ami előrevetíti egy víztisztító vállalat kiépítését is.