2024. április 26., péntek

Fölújítják a ravatalozót

A Vajdasági Magyar Szövetség zombori frakciójának egyik kiemelt projektje a bácsgyulafalvi(telecskai) ravatalozó felújítása.

A 2016-os városi pótköltségvetésben a VMSZ érdekérvényesítésének köszönhetően 1 millió dinárt irányoztak elő a ravatalozó felújítására, valamint padok és betonjárdák kialakítására a temetőben. A mostani kápolna épülete több mint harminc éves, eddig méltatlanul elhanyagolt állapotban volt.
A munkálatok napokon belül megkezdődnek a zombori Prostor kommunális közvállalat kivitelezésében.
– Bácsgyulafalva olyan helyzetbe van a helyi közösség szintjén, mint bármelyik vajdasági falu. A helyi közösség sajnos semmilyen hatáskörrel nem rendelkezik, nincs vagyona, sem ingatlanja. Ezért nyíltan el kell mondani, minden beruházás és fejlesztés a Vajdasági Magyar Szövetség Zombor városi, vagyis önkormányzati, tartományi és köztársasági szintű érdekképviseletének köszönhető – nyilatkozta lapunknak Jankovich Szilárd, Zombor városi tanácsnoka.
– A választások előtti kampányunkban ígéretet tettünk a polgároknak, hogy Bácsgyulafalván két évtized elteltével újraindítjuk a fogászati rendelőt. Íme ma már el lehet látogatni és igényelni a fogorvosi beavatkozást. Ebben a pillanatban heti egy alkalommal, szerdai napokon, de bízom benne, hogy bővíthető lesz a közeljövőben két napra, mindenki elégedettségére. Dr. Úri Emese, a Dr. Đorđe Lazić Egészségház és a hozzá tartozó rendelők igazgatónője nagyban hozzájárult ehhez az eredményhez – fogalmazott Jankovich.