2024. április 20., szombat

Bővül a Vajdasági Klinikai Központ

Az újvidéki városrendezési igazgatóság kiadta a Vajdasági Klinikai Központ B és C épületszárnyainak kiépítésére vonatkozó építési engedélyt, és e dokumentum megszerzésével hivatalosan is befejeződött a kórházbővítés projektumának első fázisa – adta hírül tegnap a tartományi kormány sajtószolgálata.

Ezt követően október 22-én – a tartományi és a köztársasági kormány együttes ülésén –, a tartományi vezetőség kezdeményezni fogja a pénzügyminisztériumnál, hogy az elképzelés további megvalósítása érdekében hívja le az Európai Befektetési Bank kölcsönének harmadik részletét, amely 50 millió eurót tesz ki.

A szóban forgó tervezet értelmében országszerte felújítják a klinikai központokat. A niši és az ország többi klinikája esetében már jóváhagyták az erre szükséges pénzt, az építési dokumentumok kiadásával pedig a vajdasági klinikai központ felújítása is megkezdődhet.

A tartományi kormány pedig hozzálát a további szükséges tervdokumentáció elkészítéséhez, valamint más egészségügyi létesítmények felújítására szánt összegek előteremtéséhez, mint ahogy azt prioritásaiban előzőleg előirányozta – áll a tartományi kormány közleményében.