2024. április 25., csütörtök

Svédország is segített

Új gázkazánt kapott az oromhegyesi egészségház

Tegnap üzemelték be azt az új gázkazánt az oromhegyesi egészségügyi rendelőben, amelynek megvásárlása összefogással valósult meg. Az oromhegyesi Faluház Alap, a helyi közösség, a svédországi Orust Békemozgalom, illetve a Magyarkanizsai Egészségház jóvoltából most már meleg helyiségben várakozhatnak a betegek.

Oromhegyes azok közé a Magyarkanizsa községbeli települések közé tartozik, ahol még állandó és zavartalan az orvosi ellátás a munkanapok mindegyikén Gazdag Veronika doktornő jóvoltából, aki 2013-ban Az év praxisa a Kárpát-medencében elismerést is magáénak mondhatta. Az internetes szavazáson alapuló verseny által a rendelő akkor egy EKG-készülékkel gazdagodott, amire nagy szükség volt, csakúgy mint most a meleget biztosító berendezésre, amelyet Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház megbízott igazgatónője és a doktornő, Gazdag Veronika az alkalmazottak és a páciensek nevében köszöntek meg a helyi közösségnek.

Jenei Klementina felvétele

Jenei Klementina felvétele

Balla Lajos, a helyi közösség elnöke nyilatkozott arról, hogyan sikerült megvalósítaniuk a beruházást:

– Összefogás eredménye ez a mai, örömteljes esemény, hogy a helyi közösség a Faluház Alappal és a svédországi Orust Békemozgalommal karöltve meg tudott vásárolni egy kazánt. A békemozgalom minden évben támogatja az oromhegyesi rendelőt kisebb-nagyobb adományokkal, két éve, amióta gyűjtjük a pénzt, 200-200 euróval járult hozzá, a többit pedig a Faluház Alap a saját forrásaiból a helyi közösség támogatásával előteremtette, de a beépítést már nem tudtuk vállalni. Itt jött segítségünkre az egészségház vezetősége, ők biztosították a beépítéshez és az azonnali működésbe hozatalhoz szükséges hiányzó anyagiakat, hogy a fűtésszezon kezdetén használhassuk is ezt a berendezést.

Mint ahogy azt megtudtuk, a jövő évi tervek között további fejlesztések is szerepelnek, amelyek elengedhetetlenek a zavartalan működéshez, így például a rendelő akadálymentesítése a mozgássérültek számára, továbbá a bejárati ajtó cseréje is igencsak fontos lenne az oromhegyesi rendelőben.