2024. április 20., szombat
TENISZ

Csak az egyik világelső veszített

Egy időben volt tegnap pályán a tenisz két világelsője. Novak Đoković Sanghajban a német Mischa Zverevvel, Angelique Kerber pedig Hongkongban az ausztrál Daria Gavrilovával játszott. Kerber nagy meglepetésre két játszmában simán bukott el, s Novaknak sem állt jól a szénája, hisz 50 percnyi játék után Zverev 6:3, 2:0-ra vezetett. A szerb ekkor sebességet váltott, elfogadható keretek közé szorította le a hibái számát, és megérdemelten jutott az elődöntőbe, amelyben ma a francia Jo-Wilfried Tsonga ellen váratlanul könnyen győztes spanyol Roberto Bautista lesz az ellenfele. Eddig ötször játszottak, érdekes módon minden egyes esetben a nyolcaddöntőben, s Đoković valamennyi meccset megnyerte, az idei Roland Garroson játszott legutóbbi volt a legszorosabb, hisz a világelsőnek négy játszmára volt szüksége.

Đokovićnak a Zverev elleni mérkőzés nagyon jó edzésnek is jó volt, hisz az orosz származású német teniszező játéka csaknem megegyezik a spanyoléval. Đoković a balkezes Zverev ellen végig úgy játszott, mintha az jobbkezes lenne, amivel a saját dolgát ugyan nehezítette, de gyakorolta azokat az ütéseket, amelyekre ma nagy szüksége lesz, hogy a folyó idényben tizedszer is döntőt vívhasson.

Ivana Jorović is sikeres volt a franciaországi 25 ezres tornán, és a belga Mestach után szombaton az elődöntőben holland ellenfele lesz, vagy Arantxa Rus, vagy pedig Lesley Kerkhove.

Antalyában elődöntős Nikola Milojević, és ma a brit Daniel Coxszal játszik, míg Bolban Bondár Anna jutott a négybe, és ma a döntőért a horvát Tena Lukasszal találkozik.

SANGHAJ. – A férfitorna 2. fordulójában: Đoković–M. Zverev 3:6, 7:6, 6:3, Bautista–Tsonga 6:3, 6:4, Murray–Goffin 6:2, 6:2, Sock–Simon 6:4, 4:6, 6:7.

HONGKONG. – A női torna negyeddöntőjében: Gavrilova–Kerber 6:3, 6:1, Mladenović–Mattek 3:6, 6:3, 7:6, Wozniacki–Vang 6:3, 7:5.

TIENCSIN. – A női torna negyeddöntőjében: Peng–A. Radwańska – küzdelem nélkül, Kuznyecova–Oszaka 2:6, 6:4, 7:6, Kovinić–Puig 6:4, 6:3, Riske–Han 6:3, 6:3.

LINZ. – A női torna 2. fordulójában: Muguruza–Niculescu 6:1, 6:1, Cibulková–Beck 6:1, 6:3, Keys–Doj 6:2, 6:0, Pavljucsenkova–Flipkens 6:4, 7:6, Golubić–Görges 7:5, 6:4.

ÉQUEURDREVILLE. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Jorović–Mestach 2:6, 6:3, 6:3.

ANTALYA. – A futures negyeddöntőjében: Milojević–Çelikbilek 6:0, 6:0.