2024. április 25., csütörtök

Vučić esete az eladósodott nyugdíjassal

Megállította egy nyugdíjas férfi a miniszterelnököt niši sétája közben

A szerb kormány az Európai Unió államainak nagyköveteivel tartott ma együttes ülést Nišben, melyet követően Aleksandar Vučić kormányfő sétára indult munkatársaival a városba. A séta közben a miniszterelnököt megállította egy nyugdíjas a Nišaván átívelő hídnál és elpanaszolta problémáját: harminc évig nem fizette a vízszámlát és az adóssága most már akkora, hogy képtelen befizetni a tartozást. A nyugdíjas egyszer 81, majd 85 ezer dináros adósságot említett. Vučić nem tanúsított túl nagy megértést az eset iránt. Felelősségre vonta az idegesen beszélő embert, azt kérdezte tőle: ki tehet róla, amiért harminc évig egy dinárt sem fizetett a vízfogyasztásért.

– Ki a bűnös mindezért? Ki a bűnös, hogy ekkora az adósságod? Talán a kormány tehet róla vagy a helyi önkormányzat? Milyen választ vársz most? – mondta a kormányfő a nyugdíjasnak a B92 beszámolója szerint, majd arra kérte, nyugodjon meg.

A niši férfi elmondta, hogy hajlandó lenne részletekben törleszteni a tartozást, ha arra lenne módja. Vučić végül megbízta a niši polgármester, hogy gondoskodjon az ügy rendezéséről, beszéljen az adóssal.