2024. április 20., szombat

További letartóztatások várhatók

A Partizan-szurkolók vezetőjének meggyilkolása miatt újabb akciókba kezd a rendőrség

Nebojša Stefanović belügyminiszter szerint jó irányba halad a nyomozás Aleksandar Stanković meggyilkolása ügyében, ezért arra számít, hogy rövidesen további letartóztatásokra kerül sor, hiszen további személyek köthetők össze ezzel a bűncselekménnyel. Egy összetett bűnténnyel állunk szemben, jegyezte meg, melynek elkövetéséért nem lehet egyszerűen egy bűnbandát felelőssé tenni. A szálak messzebbre vezetnek – jegyezte meg Leskovacon a tárcavezető.

A gyilkosságok száma egyébként folyamatosan csökken az országban, tavaly összesen 91 gyilkosságot követtek el, az idén eddig 75-öt. Mint Stafanović megjegyezte, a rendőrség folyamatosan dolgozik a közbiztonság javítását, így egy adattal sem lehetünk teljesen elégedettek soha.

Mint ismeretes, csütörtök este 21 óra körül lelőtték Aleksandar Stanković – Sale Mutavit, a Partizan labdarúgó klub szurkolóinak egyik vezéregyéniségét. Aleksandar Vučić kormányfő nyilatkozatában elismerte, hogy a legnagyobb bűnbandáknak valóban vannak segítőik az államapparátusban, s nagy tisztogatást helyezett kilátásba. Vučić közölte: az állam tisztogatást végez majd a rendőrségen belül és eltávolít munkahelyéről mindenkit, akiről bebizonyosodik, hogy kapcsolatban áll bűnbandákkal.