2024. április 23., kedd

„Az állam le fog csapni és győzni fog”

Vučić hadat üzent a bűncsoportoknak és rendőrségi segítőiknek

Aleksandar Vučić kormányfő nyilatkozatában ma elismerte, hogy a legnagyobb bűnbandáknak valóban vannak segítőik az államapparátusban, s nagy tisztogatást helyezett kilátásba.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

Aleksandar Stanković, ismertebb nevén Sale Mutavi meggyilkolásával kapcsolatban elmondta, hogy két személyt letartóztattak, nem akarnak beszélni, mert meg vannak győződve arról, hogy alibivel rendelkeznek.

Vučić közölte: az állam tisztogatást végez majd a rendőrségen belül és eltávolít munkahelyéről mindenkit, akiről bebizonyosodik, hogy kapcsolatban áll bűnbandákkal. Azt mondta, az állam keményen le fog csapni, és győzni fog, jól gondolja meg hát mindenki, odaül-e egyezkedni a bűnözők gazdag jachtjaira.

Mint ismeretes, tegnap este 21 óra körül lelőtték Aleksandar Stanković – Sale Mutavit, a Partizan labdarúgó klub szurkolóinak egyik vezéregyéniségét. A ma délelőtt megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón Nebojša Stefanović kifejtette, a tegnap esti gyilkosság a Balkán egyik legszervezettebb bűnbandájának a tette, a bűnszervezet több magas rangú tagja is részt vett a lövöldözésben. A belügyminiszter elmondta, hogy azoknak a rendőröknek, akik kapcsolatban voltak a bűnszervezettel és rendszeresen együttműködtek a bűnözőkkel nem lesz helyük a rendőrségnél.