2024. április 20., szombat

Nem zavar az avar

Folytatódik az ingyenes avargyűjtési akció Kishegyesen – Felújították a Deák Ferenc utca árokhálózatát

A csapadék komoly gondot okozhat, ha nem megfelelő az árokhálózat. Kishegyesen a Deák Ferenc utcában már hosszabb ideje probléma volt a vízelvezetéssel, ezért a Kis-Komunál Kft. kommunális vállalat felújította az utca árokhálózatát – számolt be lapunknak Kormányos Levente, a Kis-Komunál Kft. igazgatója.

– A Deák Ferenc utcában sikerült befejeznünk a vízelvezető árkok tisztítását és karbantartását, valamint egyes részeken teljes mértékben ki kellett építeni az árkot. Ahol igény volt rá, ott új betongyűrűket helyeztünk el a bejáratokhoz, valamint beton támfalakkal erősítettük meg az árkot. Ezáltal egy komolyabb vízelvezetési problémát sikerült megoldanunk: most már az egész utcában átjárhatóak a vízelvezető árkok, és a csapadékvizet a Krivaja folyóba vezetik. Ily módon javítottuk az utcában az életminőséget – mondta el az igazgató, majd arról is beszámolt, hogy a beruházást a kishegyesi helyi közösség finanszírozta. A kivitelezésben a Kis-Komunál mellett részt vett Kishegyes Község Telekrendezési és Útügyi Közvállalata is.

Ugyancsak a helyi közösség finanszírozásában a Kis-Komunál egy hosszabb járdaszakaszt újított fel az Alvég utcában. Ennek alkalmával teljes mértékben új járdát építettek ki ott, ahol a gyalogosforgalom akadályba ütközött. A járda kiépítésével párhuzamosan a vízelvezetést is megoldották.

Az igazgató utolsóként a Kis-Komunál és a helyi közösség avargyűjtési akciójáról számolt be.

– Idén is megszervezzük az avar elszállítását, október 17-én, vagyis hétfőn indul az akció, és tartani fog egész októberben és novemberben. Ha szükséges lesz, akkor még december első hétfőjén is elszállítjuk az avart. Ez az akció teljesen ingyenes a polgárok számára, célja, hogy teljesen visszaszorítsuk az avarégetést. Minden hétfőn kerül rá sor, 7 órára kell kikészíteni a zsákokba gyűjtött levelet – mondta el Kormányos.