2024. március 29., péntek
MAGYAR LABDARÚGÁS

Folytatás zöld-fehér rangadóval

A Fradi a Haladás vendége lesz, a Vasas az MTK-t, a Honvéd az Újpestet fogadja

Három hét szünet után szombaton ismét az NB I.-é lesz a főszerep a magyar labdarúgásban. A válogatott a hazai, Svájc elleni 3:2-es vereség után Lettországban 2:0-ra nyert, azaz a szurkolók jó hangulatban várhatnák a mérkőzéseket, már ha hajlandóak kimenni a stadionokba.

Az első helyen álló Vasas az MTK-t fogadja, ez lesz az angyalföldiek utolsó előtti mérkőzése a régi, felújítás előtt álló Illovszky Rudolf Stadionban – az utolsót október 29-én, a Videoton ellen játssza majd a csapat. A Vasas kapta eddig a legkevesebb gólt a bajnokságban (11 forduló alatt mindössze hetet), és Lippai József kapusedző úgy fogalmazott, akkor lenne a leginkább elégedett, ha a 19. forduló után is ez lenne a helyzet. „Az egész csapat nagyon erős egységben tud együtt dolgozni. Ez a három belső védős rendszer a két felfutó szélső hátvéddel nagyon nagy biztonságot ad a kapusunknak. Ha kiváló képességű hálóőr vigyázza a kapunkat, akkor ez még rátesz egy lapáttal” – nyilatkozta.

Egyedül Korcsmár Zsolt játéka kérdéses, a válogatott védő térde bevizesedett, így már a lettek elleni vb-selejtezőre sem utazhatott el. Az MTK egy stadionavatóval hangol a városi rangadóra, ma este a portugál Sporting érkezik az Új Hidegkuti Nándor Stadion felavatására. Arra viszont sok pénzzel mernénk fogadni, hogy a portugálok nem a legjobbjaikat hozzák el Budapestre, a csapat ugyanis este a portugál kupa 3. fordulójában a másodosztályú Famalicao ellen is pályára lép.

A Ferencváros a Haladással játszik idegenben, a szombathelyi stadion felújítása miatt Sopronban rendezendő mérkőzésen a pályaválasztó arra készül, hogy kilenc sikertelen meccs után (hét bajnoki és két ligakupa) végre ismét nyerjen a fővárosiak ellen. A Haladás legutóbb 2013. november 10-én verte a Fradit, akkor Halmosi Péter kétszer, Ugrai Roland egyszer volt eredményes. „Az első fordulóban ugyan kikaptunk a Fraditól, de azóta már sok minden történt a bajnokságban, nem verhetetlen az ellenfél. Külön taktikával nem készülünk a meccsre, úgy fogom fel, hogy egy lesz a sok közül. Remélem, hogy nekünk jön ki a lépés, és a nagyszerű szurkolótáborunk előtt begyűjtjük a három bajnoki pontot” – nyilatkozta Gaál Bálint, a Haladás fiatal csatára. A szombathelyiek reménykedhetnek, hiszen mindössze egy ponttal állnak a zöld-fehér rivális mögött, a válogatottszünetben pedig a szlovén NK Maribort is nagyon simán, 3:0-ra verték.

A Diósgyőr egy új, rapid alapozás után újult erővel vág neki a bajnokságnak, a borsodiak az első két meccsüket megnyerték (Felcsúton a hétvégi ellenfelet, a Videotont is legyőzték), azóta azonban kudarcot kudarcra halmozva az utolsó helyig „leküzdötték” magukat. A válogatottszünet egyetlen felkészülési mérkőzésén otthon a szlovák Michalovcétól is kikaptak 1:0-ra, javítani a tabella második helyén álló fehérváriak ellen kellene.

A Honvéd az Újpestet fogadja, a felek eddigi 202 meccset vívtak egymással, ebből 56 kispesti, 101 újpesti győzelem született, 45 találkozó döntetlennel végződött. Az utolsó három mérkőzésén veretlen Paks a Debrecent látja vendégül, míg az újoncok csatájában ezúttal a Gyirmót lesz a pályaválasztó, és a Mezőkövesd a vendég.

A 12. forduló programja

Október 15., szombat: Gyirmót–Mezőkövesd (15.30), Haladás–Ferencváros (18.00), Honvéd–Újpest (18.00), Paks–Debrecen (18.00), Vasas–MTK (18.00), Diósgyőr–Videoton (18.00).