2024. március 29., péntek

Az adósság ellenére lesz távfűtés Óbecsén

Az óbecsei Toplana Közvállalat több mint 180 millió dinárral tartozik az újvidéki Srbijagas Közvállalatnak, ezért a Toplana nem tesz eleget a gázszolgáltatás kereskedelmi feltételeinek a küszöbönálló fűtési idényben – tájékoztatta a közvéleményt a Srbijagas sajtóosztálya.

A közlemény szerint a Toplanának csak a meleg próbaüzem lebonyolítására biztosított a szolgáltató gázt.
A felhasználóknak nincs okuk aggodalomra, mert a távfűtés zavartalan lesz – jelentette ki ennek ellenére Dejan Vuković, a Toplana igazgatója, akinek elmondta, hogy a rendszert és a kazánokat üzembe helyezték, így a 2016/2017-es fűtési idény idejében meg fog kezdődni. Jelenleg azoknak a meghibásodásoknak az elhárításán dolgoznak, amelyek a csövekben jelentkező hőemelkedés miatt keletkeztek a rendszerben. Dejan Vuković elmondása szerint ezek teljesen szokványos, minden évben előforduló problémák, amelyeket a következő pár napban maradéktalanul elhárítanak.
A városközpont felújítása során távhővezetékeket is lehelyeznek, ennek köszönhetően létrejön a kapcsolat a déli és az északi fővezeték között. A kivitelező tájékoztatása szerint a hét közepén már lesz fűtés a községháza, az adóhivatal, a PIK és a DDOR épületében, ezek a létesítmények ugyanis jelenleg nincsenek ezen a hálózaton.