2024. március 29., péntek

Csütörtökön kezdőik Óbecsén a BE:FEMON

A Városi Színház monodráma fesztiválja iránt egyre nagyobb az érdeklődés

A Városi Színház monodráma fesztiválja iránt egyre nagyobb az érdeklődés

Október 13-a és 16-a között negyedik alkalommal szervezik meg az óbecsei Városi Színházban a BE:FEMON elnevezésű monodráma fesztivált, ami csütörtökön este Zijah Sokolović színművész Glumac je... glumac je... glumac című könyvének 18 órai bemutatójával kezdődik a színház Kreatív Központjában. Zijah Sokolović Međuigre 0-24 című monodrámája 20 órakor kezdődik a színházban.

Az idei fesztiválra 24 előadást neveztek be Szerbiából, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, a boszniai Szerb Köztársaságból, Szlovéniából és Macedóniából, a szervezőbizottság ezek közül hatot, azaz a korábbi évekhez képest eggyel többet tűzött a rendezvény műsorára. A csütörtöki nyitónap után pénteken 18 órakor Rutonity Róbert, a Zentai Magyar Kamaraszínház művésze mutatja be No ECOmment című előadását, 20 órakor pedig a belgrádi Népszínház művésze, Ivana Šćepanović lép színpadra a Fatmával. Szombaton 20 órakor kezdődik a Laura, molim te című monodráma Nikola Rakočević (Jugoszláv Drámaszínház) tolmácsolásában, vasárnap 18 órától Damir Poljičak (Teatar Exit, Zágráb) mutatkozik be az Izložak br. 49 című darabbal, 20 órától pedig Irfan Mensurt láthatja a közönség, aki a Glumac, kaži nešto smešno című monodrámát viszi színre.

Az előadások után kerekasztal-beszélgetések lesznek, az előadásokat pedig szakmai zsűri fogja értékelni. A belépőjegyek 200 dinárba kerülnek, de annak, aki mind a hat előadást megnézi, csak 800 dinárt kell fizetnie a jegyekért.