2024. április 19., péntek

Idegenforgalmi tanácsot alapít a tartomány

A Tartományi Idegenforgalmi Tanácsnak a legfontosabb célja a kulcsfontosságú szakterületek kijelölése és a munka dinamikájának a meghatározása lesz – jelentette be tegnap Újvidéken Ivan Đoković tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár a tanács alakuló közgyűlésén, amelyet maga az említett tartományi titkárság hívott életre.

A tanács elnöke prof. dr. Kristina Košić, az Újvidéki Egyetem Természettudományi Kara Földrajz- és Idegenforgalom Tanszékének vezetője. A tanács többi tagja: dr. Nataša Pavlović, a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet igazgatója, Branislav Knežević, Újvidék Idegenforgalmi Szervezetének vezetője, valamint a tudomány, a vendéglátóipar és a gazdaság tartományi eminens képviselői.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár aláhúzta, a tanács azzal a céllal alakult meg, hogy felújuljon a turisztikai tanácsadás a tartomány területén, emellett célja természetesen az idegenforgalom fejlesztése is. Mint kifejtette, a tanács ezt a turizmus jelenlegi állapotának elemzésével fogja elérni, összetett folyamotok által, amelyek révén rámutatnak a kulcsproblémákra.

– Annak ellenére, hogy a tartományi kormánynak komoly turisztikai tervei vannak, nem biztos, hogy egyedül maradéktalanul képes minden elképzelést sikeresen megvalósítani. Prioritásaink közé tartozik a Fruška gora Nemzeti Parknak, a vízi turizmusnak a fejlesztése a Dunán és a Tiszán, valamint a vidéki turizmusnak a népszerűsítése. Arra is törekszünk, hogy ezeket a területeket valahogy összekapcsoljuk, ehhez viszont jó szakemberekből álló csapat kell, amelynek a tagjai segítenek a megfelelő stratégiák megfogalmazásában, valamint kivitelezésében – nyilatkozta a tartományi titkár.

Az idegenforgalmi tanács a tervek lefektetésével és megvalósításával az idegenforgalmi-vendéglátóipari szolgáltatások színvonalán szeretne javítani, és segítséget nyújtana a különböző turisztikai ügynökségek munkájában.